S-a încheiat perioada de glorie pentru Barcelona. Dovada că spaniolii nu mai au bani. În ce jucător își pun speranțele

Giosanu Catinca / 24.11.2021, 21:07
S-a încheiat perioada de glorie pentru Barcelona. Dovada că spaniolii nu mai au bani. În ce jucător își pun speranțele

FC Barcelona are mari probleme. Catalanii au ajuns să nu poată face niciun transfer la iarnă. În plus, s-a luat în calcul ca echipa să se mute, din mai multe motive, de pe Camp Nou. Și de parcă nu era de ajuns, oficialii clubului au ajuns să își pună speranțele într-un jucător de 23 de ani.

FC Barcelona, zguduită de probleme

Barcelona se confruntă în acest moment cu numeroase probleme. Aducerea lui Xavi Hernandez pe Camp Nou nu a rezolvat mare lucru. Datoriile clubului sunt în continuare semnificative, iar echipa pare că nu își găsește ritmul.

Gruparea spaniolă nu a fost capabilă să obțină o victorie împotriva celor de la Benfica în Champions League. Elevii lui Xavi Hernandez nu au reușit să dea nici măcar un gol, terminând la egalitate, scor 0-0.

La scurt timp după meci, cotidianul catalan Sport a scris că gruparea de pe Camp Nou și-a găsit un alt nouar. Este vorba despre Arthur Cabral, un brazilian de 23 de ani, care evoluează la FC Basel. În el își pun bază catalanii pentru a urca în clasament.

”E un 9 modern, implacabil în careu”

Jurnaliștii străină au spus despre Cabral că va fi ca un „killer” în careu. E drept că fotbalistul are un fizic impresionant. În plus, acesta măsoară o înălțime de 1.86m și 86 de kilograme.

Are o lovitură foarte bună de cap, poate finaliza cu ambele picioare, deși e dreptaci la bază. E un 9 modern, implacabil în careu și cu resurse tehnice care îi permit să fie combinativ.”, a transmis sursa menționată anterior.

Cine este Arthur Cabral

Arthur Cabral a ajuns la Basel în 2020, când formația elvețiană l-a cumpărat de la Palmeiras, pentru 6 milioane de euro. În acest sezon, el a reușit 23 de goluri și opt pase decisive în 24 de meciuri, 10 dintre reușite fiind semnate în Conference League (preliminarii și grupă).

Se vehiculează că Barcelona și Basel negociază deja pentru transferul tânărului de 23 de ani încă din luna ianuarie. Suma pentru mutare ar fi cuprinsă între 15 și 20 de milioane de euro. Luna trecută, Arthur Cabral a fost convocat în premieră la naționala de seniori a Braziliei. Totuși nu a jucat, din cauză că a fost ținut pe banca de rezerve în partida cu Venezuela (3-1), din preliminariile CM 2022.