S-a încheiat super-derby-ul românesc dintre CSM Rm. Vâlcea și CSM București. Care a fost rezultatul din Champions League

Olteanu Ștefan / 06.03.2021, 19:11
S-a încheiat super-derby-ul românesc dintre CSM Rm. Vâlcea și CSM București. Care a fost rezultatul din Champions League

Optimile Champions League din handbalul feminin pun în prim-plan un duel 100% românesc, între CSM Rm. Vâlcea și CSM București. Partida tur, disputată la Râmnicu Vâlcea, a fost câștigată detașat de CSM București. Cu Neagu în mare formă, bucureștencele s-au impus la 9 goluri diferență și au luat o opțiune serioasă în economia calificării.

S-a încheiat super-derby-ul românesc dintre CSM Rm. Vâlcea și CSM București

CSM Rm. Vâlcea și CSM București dau piept în optimile de finală ale Champions League. Meciul tur, jucat la Râmnicu Vâlcea, s-a încheiat cu o victorie clară a bucureștencelor.
După ce reușea să o învingă și în campionat, în urmă cu două săptămâni, scor 27-22, CSM a batut-o din nou la scor pe Râmnicu Vâlcea.
Partida tur a optimilor s-a încheiat cu scorul de 33 la 24 în favoarea bucureștencelor, care au luat o opțiune serioasă în economia calificării. MVP-ul partidei a fost de departe Cristina Neagu, care a înscris nu mai puțin de 13 goluri.

Duelul a început destul de echilibrat și, în prima parte, Rm. Vâlcea a reușit să fie mai mereu la 1-2 goluri în avantaj. Pe finalul primei reprize, CSM a revenit și a preluat conducerea, reușind să intre la vestiar cu un gol avans.
În repriza secundă, în frunte cu Cristina Neagu, bucureștencele s-au dezlănțuit și au câștigat la 9 goluri avans.
Cu cele 13 goluri marcate în partida de astăzi, Neagu a devenit cea mai bună marcatoare a acestui sezon de Champions League. Ea are 89 de goluri marcate, cu două mai mult decât ocupanta poziției următoare, Ana Gros.
Cristina Neagu a oferit și cinci pase decisive în fața lui Rm. Vâlcea și la final a primit titlul de „cea mai bună jucătoare a meciului”.

Cristina Neagu s-a dezlănțuit în duelul cu Rm. Vâlcea din Champions League
Cristina Neagu s-a dezlănțuit în duelul cu Rm. Vâlcea din Champions League

CSM București, cu un pas în sferturi

Pe lângă avantajul de 9 goluri, unul mai mult decât consistent, CSM pleacă la meciul retur și cu un avantaj moral. În doar trei săptămâni, bucureștencele s-au impus deja de două ori în fața rivalelor. De asemenea, în ultimele șapte întâlniri directe, Rm. Vâlcea a reușit să câștige doar de două ori.
Partida retur dintre CSM București și Rm. Vâlcea este programată sâmbătă, 13 martie, de la ora 17:00.

Până la ora returului, ambele formații mai au de disputat câte un meci în Liga Națională. CSM București merge în deplasare la U Cluj, marți, de la ora 13:00, iar Rm. Vâlcea primește vizita celor de la Măgura Cisnădiei, miercuri, de la ora 18:30.
CSM București conduce clasamentul în Liga Națională, cu un parcurs fără greșeală. 11 victorii din tot atâtea meciuri și un total de 33 de puncte are CSM București, cu 9 puncte mai mult decât Rm. Vâlcea, care ocupă locul 3 în clasament. Pe 2 este Baia Mare, cu 25 de puncte.