S-a încheiat telenovela în care a fost implicat Ștefan Radu. Ce se întâmplă cu fundașul lui SS Lazio

Gabriel-Alexandru Ioniță 04.06.2022, 18:11
S-a încheiat telenovela în care a fost implicat Ștefan Radu. Ce se întâmplă cu fundașul lui SS Lazio

Despre Ștefan Radu s-a zvonit că nu ar mai fi dorit de Maurizio Sarri și că ar urma să plece de la Lazio în această vară, când îi expiră de altfel actualul contract. Acum însă, s-a pus punct definitiv acestor speculații, întrucât fundașul român de 35 de ani și clubul de pe Olimpico au ajuns la o nouă înțelegere.

Ștefan Radu va continua la Lazio pentru cel puțin încă un sezon

Potrivit Corierre dello Sport, cele două părți au căzut la un acord pentru prelungirea contractului lui Ștefan Radu pe încă un sezon. Astfel, fostul dinamovist va intra în cel de-al 16-lea sezon în tricoul bianco-celest.

De altfel, Ștefan Radu este fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate all-time pentru Lazio, 424. El s-a transferat în capitala Italiei în iulie 2008, de la Dinamo, în schimbul sumei de 4.75 milioane de euro. Din acel moment, fundașul central, care poate evolua și în flancul stâng al apărării, a fost unul dintre cei mai importanți jucători al lui Lazio, alături de care a câștigat 6 trofee: 3 Cupe și 3 Supercupe ale Italiei.

Aceasta până în acest sezon, când cel supranumit „Il Boss” în vestiarul lui Lazio a fost trecut pe linie moartă o bună perioadă de Maurizio Sarri. Ștefan Radu era titular incontestabil la Lazio pe vremea când echipa era antrenată de Simone Inzaghi, care folosea un sistem cu 3 fundași centrali. Iar românul evolua ca fundaș central stânga, un post care i se potrivea perfect.

Însă, Sarri a schimbat sistemul în 4-3-3 și a trecut deci la o apărare clasică, cu doar doi fundași centrali. Iar Ștefan Radu nu și-a mai găsit locul la fel de bine ca până atunci. Astfel, el a jucat doar 10 meciuri în Serie A și două în Europa League în sezonul recent încheiat. De aici și zvonurile referitoare la o eventuală plecare a sa.

Informația a fost confirmată și de impresarul fotbalistului român

Acestea au fost acum însă infirmate de presa din Italia. Dar și de impresarul jucătorului. Matteo Materazzi a confirmat că Ștefan Radu a ajuns la o înțelegere cu Lazio pentru prelungirea pe încă un sezon a contractului care expira la finalul acestei luni. Mai mult, el a dezvăluit și că decizia românului este cu atât mai de luat în seamă, cu cât el a fost dorit și de Simone Inzaghi, fostul său antrenor, la Inter Milano.

Ștefan a avut mai multe oferte pe masă, având în vedere că îi expira contractul cu Lazio, inclusiv una de la Inter. Radu a ales cu inima și a rămas la Lazio. În calitate de fan al echipei, îmi pare rău că nu-l văd pe teren, dar în fotbal totul se poate schimba într-o clipă”, a spus agentul fotbalistului conform sursei citate.

El e omul care e obligat să-i revitalizeze pe Dennis Man și Valentin Mihăilă! Parma a deturnat un antrenor din Serie A

Urmăriți Playsport.ro și pe