S-a luat decizia finală în privința semifinalelor Champions League!

Marian Cărăvan / 20.04.2021, 18:51
S-a luat decizia finală în privința semifinalelor Champions League!

Anunțul granzilor Europei de a înființa o competiție exclusivistă a produs un cutremur în fotbalul mondial. UEFA a trecut la amenințări și s-a vehiculat și varianta încheierii sezonului de Champions League, chiar înaintea semifinalelor, și declararea PSG campioană la „masa verde”. Asta în condițiile în care celelalte trei semifinaliste se numără printre fondatoarele Superligii Europene. Forul continental a decis ce se va întâmpla cu semifinalele Champions League.

S-a luat decizia în privința semifinalelor Champions League!

În condițiile anunțului-șoc de înființare a unei competiții exclusiviste, în care să joace „granzii” Europei, desfășurarea sezonului de UEFA Champions League era pusă sub semnul întrebării. Deocamdată cea mai tare competiție intercluburi din Europa a ajuns în faza semifinalelor. Fază în care au ajuns trei din cele 12 cluburi fondatoare ale Superligii Europene, competiția care a pus pe jar UEFA și FIFA. Forul continental a contraatacat și a amenințat cu măsuri drastice la adresa acestor cluburi. S-a vehiculat chiar că UEFA ar vrea excluderea echpelor Real Madrid, Chelsea și Manchester City din semifinalele UEFA Champions League. Astfel, competiția urma să se încheie, iar PSG, cea de-a patra semifinalistă, să fie declarată campioană a Europei, la „masa verde”. Campioana Franței nu și-a dat deocamdată acceptul de a evolua în Superligă.

Se pare că semifinalele UEFA Champions League se vor desfășura totuși la datele programate. Conform ESPN, UEFA nu le va exclude pe cele trei. Asta cu toate că Real, Chelsea și Manchester City se numără printre cele 12 fondatoare ale Superligii Europene. S-a luat decizia finală în privința semifinalelor Champions League.

Meciurile din prima manșă a semifinalelor UEFA Champions League sunt programate săptămâna viitoare. Real Madrid – Chelsea se joacă marți, 27 aprilie, de la ora 22:00. Cealaltă semifinală, PSG – Manchester City, va fi miercuri, 28 aprilie, de la ora 22:00.

S-a luat decizia finala in privinta semifinalelor Champions League. Real Madrid nu va fi exclusa din competitie
S-a luat decizia finala in privinta semifinalelor Champions League. Real Madrid nu va fi exclusa din competitie

UEFA Champions League își schimbă formatul din sezonul 2024-2025

Anunțul înființării Superligii Europei a provocat un adevărat cutremur în fotbalul mondial. „Granzii” Europei vor o competiție exclusivistă, în care vor juca permanent 20 de echipe. Decizia unor echipe din Spania, Italia și Anglia a pus pe jar forul continental. UEFA își apără interesele și face tot posibilul pentru a menține UEFA Champions League la un nivel atractiv. Astfel, UEFA face schimbări importante. Întrunit la începutul acestei săptămâni, Comitetul Executiv a aprobat noul format al competiției. Liga Campionilor se va desfășura într-un format nou, începând cu sezonul 2024-2025. Vor fi acceptate și mai multe echipe, totul pentru a stopa Superliga Europeană, proiectul „granzilor” de pe Bătrânul Continent.

Astfel, dacă în prezent în competiție sunt 32 de echipe, în noul format vor fi 36. Din sezonul 2024-2025. Atunci când participantele în noul format al Ligii Campionilor vor avea parte de un minicampionat în locul fazei grupelor. Nu vor fi însă meciuri tur-retur. Fiecare echipă va juca câte 10 partide în această fază, primele opt clasate urmând să acceadă direct în optimi. Echipele clasate pe locurile 9-24 vor juca un play-off, cu meciuri tur-retur, pentru desemnarea celorlalte opt echipe calificate în optimi. Echipele clasate de la locul 25 la 36 vor părăsi competiția. Conform hotărârii UEFA, Anglia, Spania, Germania și Italia vor avea câte patru echipe calificate automat. Franța va avea trei formații. Totodată, câștigătoarele Champions League și Europa League au locul asigurat. Preliminariile competiției se vor desfășura după sistemul actual.