S-a răzbunat Ciprian Tătărușanu. Românul a făcut un nou meci de excepție pentru AC Milan

Ștefănescu Dragoș / 25.11.2021, 10:12
S-a răzbunat Ciprian Tătărușanu. Românul a făcut un nou meci de excepție pentru AC Milan

Meciul Atletico Madrid – AC Milan s-a jucat aseară pe ”Wanda Metropolitano” din Madrid. Titular la AC Milan, Ciprian Tătărușanu a făcut un nou meci de excepție în Champions League.

Ciprian Tătărușanu, un nou meci de excepție

Atletico Madrid și AC Milan s-au înfruntat aseară pe ”Wanda Metropolitano” din Madrid. Meciul din Grupa B a Champions League era extrem de important pentru madrileni. Echipa lui Simeone putea obține calificarea în optimile competiției dacă o învingea pe AC Milan.

Ciprian Tătărușanu a fost titular în poarta celor de la AC Milan și a avut o prestație de excepție. După doar trei minute, Atletico Madrid a avut o ocazie imensă de a deschide scorul. Însă Tătărușanu a avut o paradă superbă în fața lui Rodrigo De Paul. Totuși, fanionul a fost ridicat de arbitrul de margine pentru offside. Aceasta a una dintre puținele faze importante ale primei reprize.

Repriza secundă a fost mult mai spectaculoasă fiind presărată de ocazii de gol la ambele porți. Tătărușanu s-a făcut remarcat în două rânduri, la șuturile lui Lemar în minutul 49 și De Paul în minutul 75. AC Milan a presat și a forțat victoria, având în vedere că acesta era singurul rezultat care o menținea în cursa pentru primăvara europeană. Milanezii au avut o ocazie uriașă în minutul 72 prin Bakayoko. În minutul 87, Milan a dat lovitura de grație. Brazilianul Junior Messias, a marcat primul său gol în Champions League, după centrarea perfectă a lui Kessie. Atletico a avut o șansă uriașă de a egala în minutul 90+1, însă Matheus Cunha a șutat pe lângă poarta lui Tătărușanu. Partida s-a terminat cu victoria lui AC Milan cu 1-0.

După cicnci runde jucate, AC Milan se află pe locul 3 al Grupei B, având 4 puncte, la egalitate cu Atletico Madrid. În ultima etapă se vor juca meciurile Porto – Atletico și Milan – Liverpool. Milanezii au nevoie de victorie contra liderului grupei, dar și de o remiză în celălalt joc pentru a obține poziția secundă.

Ciprian Tătărușanu, elogiat de presa internațională după meciul cu Atletico Madrid

Prestația lui Ciprian Tătărușanu din partida de pe ”Wanda Metropolitano” a fost notată de italienii de la Tuttomercatoweb cu 7, a doua cea mai mare notă din echipa Milanului.  Jurnaliștii au subliniat și faptul că românul ar putea reveni pe banca de rezerve de la următorul meci, pentru că Mike Maignan, titularul de drept, a fost recuperat.

Ultimul meci ca titular? Foarte probabil, chiar dacă a jucat bine. Revenirea lui Maignan se apropie, seara horror de la Florența a fost dată uitării, a arătat că e pregătit. A făcut un miracol la șutul lui de Paul. A rămas atent pe toată durata partide, chiar dacă n-a fost pus în mare pericol”, au notat italienii.