S-a răzgândit Edi Iordănescu și nu mai demisionează dacă nu câștigă grupa din Liga Națiunilor. Discuții cu șefii FRF

Dragos Stefanescu 09.06.2022, 10:01
S-a răzgândit Edi Iordănescu și nu mai demisionează dacă nu câștigă grupa din Liga Națiunilor. Discuții cu șefii FRF

Naționala României a pierdut primele două meciuri din Liga Națiunilor. În urma acestor rezultate  ”tricolorii” se află pe ultimul loc al grupei. Chiar dacă va rata obiectivul propus în această competiție, Edi Iordănescu pare hotărât să continue la cârma României. Selecționerul vrea să conducă naționala și în preliminariile pentru EURO 2024.

România, înfrângeri pe linie în Liga Națiunilor

Echipa națională a României are un parcurs dezastruos în Liga Națiunilor. După ce au pierdut lamentabil primul meci cu Muntenegru, scor 0-2, ”tricolorii” au fost învinși și de Bosnia, scor 1-0. După aceste rezultate, România se află pe ultimul loc din grupă.

Pentru elevii lui Edi Iordănescu urmează două meciuri pe teren propriu. Primul duel va fi cel cu Finlanda, care se va juca sâmbătă, de la ora 21:45, pe noua arenă din Giulești. Cel de-al doilea meci de pe teren propriu va fi cel cu Muntenegru. Doar cu două victorii, ”tricolorii” ar putea șterge din rușinea primelor rezultate din Liga Națiunilor.

Edi Iordănescu nu demisionează. Selecționerul vrea să conducă România și în preliminariile pentru EURO 2024

La începutul campaniei din Liga Națiunilor, obiectivul propus pentru naționala României era clasarea pe unul dintre primele două locuri ale grupei. În ciuda faptului că tricolorii sunt foarte departe de obiectivul propus în această competiție, Edi Iordănescu nu pare dispus să demisioneze prea curând. Selecționerul vrea să conducă naționala și în preliminariile pentru EURO 2024.

Obiectivul interimar este foarte important și mi-l asum. Resping din start scenariul de a termina pe ultimul loc, pentru că am încredere că avem capacitatea să obținem cu totul altceva. Contractul meu e ferm, n-am mai discutat pe el, deoarece nu e cazul.

Suntem în plină campanie în Liga Națiunilor și conștientizez cât este de importantă. Totuși, chiar dacă echipa nu va termina în primele două locuri, nu este un turneu final ratat. Ratăm doar o șansă de a ne crea anumite avantaje pentru preliminariile EURO 2024.

Eu nu știu cât o să fiu aici, dar indiferent cât voi fi, șase luni, un an, doi, trei, voi da totul. Am spus că știu unde vin, că e un drum greu, mi-l asum, sunt pregătit pentru asta. Mi-am asumat tot timpul responsabilitatea”, a declarat Edi Iordănescu.

O nouă pierdere pentru România. Denis Alibec este suspect de ruptură musculară

Finalul partidei cu Bosnia a fost cu ghinion pentru naționala României. În minutul 84, Denis Alibec a încercat să intercepteze o pasă a lui Octavian Popescu și a resimțit o durere în zona femurului. Atacantul a jucat în ultimele 10 minute mai mult într-un picior, dar nu mai avea cine să-l înlocuiască. Conform Gsp.ro, Alibec este suspect de ruptură musculară. În această situație sunt șanse foarte mari ca atacantul  să lipsească în următoarele două meciuri ale României în Liga Națiunilor.

Edi Iordănescu, impresionat de atitudinea lui Alibec. ”Cinste lui, a alergat și într-un picior”

Efortul pe care l-a făcut Denis Alibec în ultimele 10 minute ale meciului cu Bosnia l-a impresionat pe Edi Iordănescu. La finalul partidei de la Zenica, selecționerul a lăudat devotamentul lui Alibec.

Am avut și ghinion, Alibec intră și e suspect de ruptură. Cinste lui, a alergat și într-un picior, a încercat să ne ajute. O să cred în ei necondiționat, atât timp cât există atitudine și determinare”, a zis Edi Iordănescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe