S-a retras fratele lui Sulley Muntari. Fostul jucător de la CFR și FCSB are doar 29 de ani

Bordei Radu 18.10.2022, 18:48
S-a retras fratele lui Sulley Muntari. Fostul jucător de la CFR și FCSB are doar 29 de ani

Dacă Sulley Muntari a jucat la echipe mari, precum Inter sau AC Milan, în schimb fratele ghanezului, Muniru, s-a remarcat în Liga 1. A jucat la principalele forțe ale competiției interne și a lăsat o impresie pozitivă. Acum a decis să își încheie cariera la o vârstă fragedă.

Fratele lui Sulley Muntari a pus ghetele în cui. Muniru s-a remarcat la CFR și a plecat cu scandal de la FCSB

Muniru a sosit în România la doar 20 de ani. CFR Cluj îl remarcase în Africa, la Liberty Profesionals. A sosit în Gruia, într-un moment mai puțin bun pentru feroviari. Chiar și așa, a adunat 56 de jocuri în tricoul feroviarilor și s-a impus prin combativitatea și jocul agresiv, în forță. Nu a marcat și a dat două pase decisive, dar tot l-a convins pe Gigi Becali să plătească o sumă consistentă pe el, 500.000 de euro.

Acolo a rezistat până în 2017, când a fost implicat într-un conflict cu Florin Tănase, favoritul patronului. De altfel, Becali a și acordat una din cele mai amri amenzi din istoria clubului, aproape 40.000 de euro.

Când vii într-o țară străină, cum ar veni să se ducă acolo un român și să dea cu pumnul unuia de acolo… S-au lovit ce s-au lovit la antrenament.. O să vedeți da? Dacă era o reacție rasistă, atunci el trebuia să vină la mine și să-mi zică și atunci era amendat Tănase, comenta Gigi Becali

Jucătorul a plecat, după ce a strâns 61 de meciuri, 4 goluri și 2 assist-uri, reușind să-și treacă în cont și o Cupă a Ligii cu FCSB. A fost singurul trofeu din cariera africanului.

Mesajul de retragere al ghanezului. A mulțumit tuturor echipelor la care a activat

Muniru a trecut pe la mai multe echipe, înainte să se decidă că este momentul să spună stop carierei de jucător. Se va concentra pe meseria de agent, mai ales că și-a deschis deja o agenție de profil.

Cu mare bucurie, dar și cu tristețe, îmi anunț retragerea din fotbal și începutul noului capitol din viața mea. Această decizie nu a fost luată cu ușurință, ci a fost determinată și de unele aspecte medicale. De aici înainte, îmi voi concentra eforturile în afara terenului, ajutând următoarea generație de talente fotbalistice prin intermediul agenției mele.

Vreau să-mi exprim mulțumirea față de CFR Cluj, Steaua București, Tondela, Yeni Malatyaspor, Dinamo Minsk, Tambov, Asante Kotoko și FC Minsk”, a anunțat Muniru, într-o scrisoare publicată pe contul său de Instagram.

Urmăriți Playsport.ro și pe