S-a rezolvat, nu se poate! Nu va exista VAR în ultima etapă la partida FCSB – CFR Cluj. “Există ceva probleme!”

Olteanu Ștefan / 06.05.2022, 18:20
S-a rezolvat, nu se poate! Nu va exista VAR în ultima etapă la partida FCSB – CFR Cluj. “Există ceva probleme!”

S-a rezolvat una dintre dilemele din jurul partidei FCSB – CFR Cluj și anume că nu se poate implementa sistemul VAR până la data duelului. CFR Cluj venise inițial cu această propunere, iar rivalii de la FCSB s-au declarat încântați de posibilitatea de a avea VAR la derby. Însă, Mihai Stoica, managerul general al roș-albaștrilor, spune că din cauza anumitor probleme sunt șanse minime ca acest lucru să se întâmple.

S-a rezolvat, nu se poate! FCSB – CFR Cluj, posibila finală a campionatului, nu se va putea bucura de sistemul VAR. Anunțul făcut de Mihai Stoica

Mihai Stoica și-ar fi dorit ca posibila finală pentru titlul Ligii 1, FCSB – CFR Cluj, să se poată bucura de ajutorul sistemului VAR, însă managerul general al echipei roș-albastre lasă de înțeles că nu se poate acest lucru.

CFR Cluj și FCSB au început deja demersurile pentru a forța implementarea sistemului de video arbitraj până la data de 21 mai, când va fi programat derby-ul dintre cele două, dar răspunsul primit nu a fost unul pozitiv.

Mihai Stoica a oferit ultimele detalii despre stadiul negocierilor și încă mai lasă o mică portiță deschisă:

Noi suntem de acord, CFR-ul e de acord clar. Dar înţeleg că sunt ceva probleme şi că nu se poate. Nu e închisă treaba definitiv, dar toată lumea aşteaptă să vadă dacă se va juca cu titlul pe masă”, a mai spus Mihai Stoica, potrivit Orange Sport.

Până la derby-ul din ultima etapă, CFR Cluj mai are de jucat cu FC Argeș în deplasare și cu Universitatea Craiova pe teren propriu. De asemenea, FCSB va merge în următoarele două runde în deplasare la Universitatea Craiova și la FC Voluntari. În funcție de rezultatele care se vor înregistra la aceste dueluri, se va afla dacă derby-ul FCSB – CFR Cluj, de pe 21 mai, se va disputa cu titlul pe masă.

Clasamentul din play-off-ul Ligii 1:

  1. CFR Cluj – 51P
  2. FCSB – 49P
  3. Universitatea Craiova – 45P
  4. FC Voluntari – 30P
  5. Farul Constanța – 28P
  6. FC Argeș – 27P

Cristi Balaj: „Să folosim VAR la ultima etapă. Ar fi un ajutor imens pentru arbitri”

Președintele de la CFR a fost cel care a venit cu propunerea inițială de a se folosi VAR la derby-ul cu FCSB. Cristi Balaj spune că acest lucru ar fi posibil, deoarece arbitrii români sunt deja familiarizați cu sistemul:

Vorbeam cu cineva de la FCSB și am fost întrebat dacă vrem să fim arbitrați de un arbitru străin. Nu știu dacă doresc, m-au întrebat dacă sunt de acord. Propunerea mea a fost diferită.
Să folosim VAR la ultima etapă, dacă tot îl vom folosi la Supercupă. Ar fi un ajutor imens pentru arbitrii români, care în acest moment oficiază cu sistemul VAR pe plan internaţional. Dorim un arbitraj fără greşeli”, a transmis și Cristi Balaj, potrivit aceleiași surse.

Până să se ia o decizie finală cu privire la arbitraj, derby-ul din ultima etapă mai are o problemă. Nu se cunoaște precis stadionul pe care se va juca.
FCSB nu renunță la luptă! Cerere oficială făcută de roș-albaștri pentru a juca în Ghencea finala cu CFR Cluj. Ironii ale lui Mihai Stoica față de CSA: “Aia e o glumă de echipă”.