S-a rezolvat transferul lui Radu Drăgușin, de la Juventus Torino! Unde va ajunge tânărul internațional român

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.08.2021, 20:36
S-a rezolvat transferul lui Radu Drăgușin, de la Juventus Torino! Unde va ajunge tânărul internațional român

Radu Drăgușin a fost în centrul a foarte multe discuții în Italia în această perioadă de transferuri. Fundașul central în vârstă de 19 ani a fost foarte aproape de a deveni coleg de echipă cu Vlad Chiricheș la Sassuolo. Fotbalistul român ar fi urmat să fie inclus în afacerea mutării lui Manuel Locatelli la Juventus. În cele din urmă, după lungi tratative, mijlocașul central care a impresionat la Euro 2020 în tricoul naționalei Italiei a ajuns la Torino. Inițial sub formă de împrumut, dar cu opțiune de transfer definitiv. Însă Radu Drăgușin nu a mai fost inclus în afacere și a rămas la Juventus.

Radu Drăgușin va juca sub formă de împrumut la Cagliari

Însă nu pentru foarte mult timp. Asta pentru că presa din Italia a anunțat că Drăgușin va pleca în cele din urmă de la Juve în această vară. Și va împărți vestiarul cu un alt fotbalist român. Potrivit Corriere dello Sport, Radu Drăgușin va fi împrumutat de Juventus pentru un sezon la Cagliari, echipă pentru care evoluează și Răzvan Marin. Mijlocașul central român este un jucător esențial pentru formația antrenată de Leonardo Semplici. Marin a jucat sezonul trecut 37 de meciuri în Serie A dintr-un total de 38. Și este foarte apreciat de antrenorul italian.

Radu Drăgușin a ajuns la Juventus în 2018 de la Regal București în schimbul sumei de 260.000 de euro. Fundașul central a jucat pentru echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor, pentru care a avut evoluții foarte apreciate. Grație acestora, el a fost promovat la prima echipă a lui Juventus pe vremea când echipa era antrenată de Andrea Pirlo. Drăgușin a debutat într-un meci de Champions League împotriva lui Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu. El a fost introdus pe final de meci în locul turcului Merih Demiral.

Drăgușin a impresionat în meciurile jucate pentru Juventus în Cupa Italiei

Ulterior, internaționalul român de tineret a mai bifat câteva minute și într-un meci de Serie A contra celor de la Genoa. Drăgușin a impresionat însă cu adevărat în Cupa Italiei. El a fost integralist în meciurile câștigate de Juventus din nou cu Genoa și cu SPAL. Astfel, el se poate lăuda că are în palmaresc Cupa Italiei, pe care Juventus a câștigat-o la finalul sezonului trecut după o finală cu Atalanta, câștigată cu scorul de 2-1.

Tânărul fundaș central a jucat deja de două pentru naționala U21 a României, contra Finlandei și Maltei. Drăgușin mai are contract cu Juventus până în iunie 2025. În prezent este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 3 milioane de euro.