S-a spart valul alb-roșu. Tot mai puțini fani vin alături de Dinamo la meciurile de pe teren propriu

Ioan Valentin Oprea 28.10.2023, 10:01
S-a spart valul alb-roșu. Tot mai puțini fani vin alături de Dinamo la meciurile de pe teren propriu

Dinamo a strâns doar trei puncte în ultimele opt runde din campionat, iar răbdarea fanilor alb-roşii pare să fi ajuns la final.

Ultraşii i-au cerut demisia antrenorului principal Ovidiu Burcă, iar un alt aspect îi îngrijorează şi mai tare pe şefii „câinilor”. Afluenţa de fani a început să scadă, la ultimul joc, cel cu Poli Iaşi, fiind prezenţi, pe „Arena Naţională”, doar 6.820 de spectatori.

Chiar dacă această cifră e doar cu puţin sub media de 6979 de suporteri pe care a avut-o Dinamo în acest sezon, numărul fanilor e într-o evidentă scădere. La precedentele două partide de pe teren propriu ale alb-roşiilor, cu FCU Craiova şi CFR Cluj, au fost de fiecare dată pe stadion peste 10.000 de spectatori.

În topul suporterilor în actuala ediţie a Superligii, gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare se află abia pe locul al nouălea. Prima în acest clasament e FCSB, care are o medie de peste 15.000 de fani. Peste „câini” sunt şi formaţii din Provincie, precum Oţelul Galaţi sau UTA Arad.

Recordul negativ al lui Dinamo din acest sezon rămâne cel de la meciul cu campioana Farul Constanţa, când, pe „Arcul de Triumf”, au răspuns prezent sub 5000 de suporteri.

Amzăr i-a certat pe fani

Ionuţ Amzăr i-a pus la punct pe ultraşi, după ce aceştia i-au solicitat lui Ovidiu Burcă să facă un pas în spate şi să-şi prezinte demisia. Tânărul fundaş lateral al „câinilor” a transmis că Dinamo are nevoie de susţinere în aceste momente dificile, iar fanii trebuie să rămână alături de echipă, indiferent de rezultate.

Întrebat despre o posibilă demisie a lui Burcă, Amzăr a fost tranşant. Acesta a explicat că tehnicianul de 43 de ani nu are motive să plece din Ştefan cel Mare şi a subliniat că întregul vestiar îi este alături.

Nu îmi este teamă că o să plece Ovidiu Burcă, nu are motive să plece și noi vrem să rămână în continuare la echipă”, a precizat, pe un ton apăsat, jucătorul de bandă al alb-roşiilor.

Burcă a apărut, de asemenea, impasibil la flash-interviul de la finalul partidei cu Poli Iaşi. Antrenorul „câinilor” nici nu a vrut să audă despre o demisie şi a anunţat, în schimb, că nu este exclus să-i propună lui Gabi Tamaş, recent retras din cariera de fotbalist, să ocupe un post de secund în staff-ul său.

Urmăriți Playsport.ro și pe