S-a speriat Emma Răducanu de adversarele tari și ia o decizie radicală! Adio, turnee puternice pentru britanică

Giosanu Catinca / 27.01.2022, 20:21
S-a speriat Emma Răducanu de adversarele tari și ia o decizie radicală! Adio, turnee puternice pentru britanică

Sportiva cu origini românești, Emma Răducanu, a părăsit încă din turul 2 primul turneu de Grand Slam al anului. Această experiență a trezit-o la realitate pe tânara care spera că va avea șansa să se confrunte cu Simona Halep. Ea a realizat cât de puternice sunt celalalte jucătoare din circuit și a luat o decizie surprinzătoare în ceea ce privește calendarul competițional.

Emma Răducanu, OUT în turul 2 la Australian Open

Emma Răducanu (locul 18 WTA) a pierdut dezamăgitor în turul secund la Australian Open 2022, scor 4-6, 6-4, 3-6 cu Danka Kovinik (Muntenegru, 98 WTA). Astfel, mult așteptatul duel dintre Emma Răducanu și Simona Halep, care se puteau întâlni în turul 3, nu va mai avea loc nici la acest turneu.

Campioana britanică de la US Open a întâmpinat o problemă la mână în meciul cu Danka Kovinic, iar asta a afectat-o atât din punct de vedere personal, cât și profesional.

Anunțul făcut de campioana de la US Open

După eliminarea prematură de la Australian Open, sportiva de 19 ani a ales să nu participe la turneele de la Dubai și Doha din luna februarie, acolo unde sunt înscrise majoritatea tenismenelor de top. Atât de tare a afectat-o faptul că a părăsit prematur Openul de tenis din Australia.

Chiar dacă nu va evolua la turneele de la Dubai și Doha din luna februarie, Emma Răducanu și-a anunțat prezența la un turneu WTA 250 din Mexic. Este vorba despre competiția care se va desfășura la Guadalajara, în perioada 21-27 februarie.

Ulterior, respectiv în martie 2022, britanica va putea participa și la competiția WTA 250 de la Monterrey, premergătoare super-turneelor de la Indian Wells și Miami.

Emma Răducanu, extrem de sinceră

După partida contra muntenegrencei Danka Kovinic, scor 4-6, 6-4, 3-6, Emma Răducanu a declarat chiar că „au fost oameni în echipa mea care probabil nu și-au dorit să joc”. Ea a explicat că rana este chiar într-o cută a palmei și e foarte dureroasă la fiecare impact cu mingea.

E chiar într-o cută a palmei, e așa de adâncă. Pur și simplu, nu pot apuca racheta. De fiecare dată când lovesc, la orice contact cu mingea, se creează un impact. Dacă lovesc doar un pic în afara centrului rachetei, frecarea se mărește și e foarte dureros.

Mă lupt cu această problemă încă de când am început să joc în Australia, pentru că după 21 de zile fără tenis mâinile mele au devenit foarte moi. Din prima zi am făcut bătături. Aceasta de acum, în mod special, o am de vreo 5 zile și am încercat s-o acopăr la fiecare antrenament. Era foarte dificil s-o mențin uscată, iar după fiecare meci se mai lua câte un strat de piele.”, a declarat Emma Răducanu, după meci, potrivit Daily Mail.