S-a terminat drumul pentru Mihaela Buzărnescu la Miami. Românca, învinsă clar de Caroline Garcia

Gabriel Peneș / 25.03.2021, 09:35
S-a terminat drumul pentru Mihaela Buzărnescu la Miami. Românca, învinsă clar de Caroline Garcia

S-a terminat drumul pentru Mihaela Buzărnescu la Miami. Românca, învinsă clar de Caroline Garcia. Ajunsă pe locul 137 mondial, Miki a fost depășită clar de franțuzoaică în primul tur al Miami Open. În următoarea rundă, Garcia va înfrunta o altă româncă. De această dată va fi vorba de Simona Halep, locul 3 WTA. Partida va avea loc joi.

S-a terminat drumul pentru Mihaela Buzărnescu la Miami. Românca, învinsă clar de Caroline Garcia

S-a terminat drumul pentru Mihaela Buzărnescu la Miami. Românca, învinsă clar de Caroline Garcia. Scorul spune totul, 6-1, 6-2 pentru franțuzoaică, scrie digiport.ro. Mihaela Buzărnescu a acces pe tabloul principal după ce a trecut în calificări de Leylah Fernandez, 6-4, 6-2, și Anna-Lena Friedsam, 2-6, 7-6 (4), 7-5. Buzărnescu se luptă de mai bine de doi ani și jumătate să revină la forma ce o adusese pe locul 20 WTA. În august 2018, la un turneu de dinaintea US Open, jucătoarea română a suferit o accidentare teribilă la gleznă. Ruptură și dublă întindere de ligamente.

De atunci, din cauza pauzei forțate, Miki, ajunsă la 32 de ani, n-a mai putut să recupereze pozițiile pierdute în clasament. Și nici să atingă forma ce o făcea, la acea oră, o adversară de temut pentru orice adversară. Nici Caroline Garcia n-a dus-o mult mai bine, începând tot cu 2018. Jucătoarea franceză a ajuns, în acel an, pe locul 4 mondial. Ea nu a reușit să-și păstreze ritmul și, implicit, punctele câștigate în clasament. Cu toate astea, Garcia a fost în echipa Franței ce a câștigat Fed Cup, în 2019. Dar la simplu, ea a coborât până pe locul 51 WTA.

S-a terminat drumul pentru Mihaela Buzărnescu la Miami. Românca, învinsă clar de Caroline Garcia
S-a terminat drumul pentru Mihaela Buzărnescu la Miami. Românca, învinsă clar de Caroline Garcia. Dar franțuzoaicei îi va ieși în cale Simona Halep

Simona Halep, următoarea adversară a jucătoarei din Franța

Nici Irina Begu(74 WTA) nu a avut o soartă mai bună în primul tur al competiției americane. Sportiva noastră a cedat în fața rusoaicei Anna Kalinskaya (115 WTA), beneficiara unui wild card. Irina a fost depășită cu 4-6, 6-7.  În turul 2 al competiției, Caroline Garcia o va înfrunta chiar pe Simona Halep, numărul 3 mondial. Campioana noastră a avut liber în primul tur. Partida se va desfășura joi, nu mai devreme de ora 23.00 (ora României). Învingătoarea din întâlnirea Halep – Garcia o va întâlni, în turul 3, pe câștigătoarea duelului dintre americanca Cori Gauff și letona Anastasija Sevastova.

Tot în turul 2, dar vineri, va evolua și Sorana Cîrstea(66 WTA). Ea a trecut în primul tur de adolescenta de doar 16 ani, Katrina Scott (443 WTA), scor 6-2, 6-2. Sorana va avea acum o adversară mult mai dificilă, estonianca Anett Kontaveit (24 WTA). Ediția din acest an a Miami Open a suferit „tăieri” masive din fondul de premiere, de aproape 80%. De exemplu, câștigătorii ultimei ediții au încasat câte un cec de 1,35 milioane de dolari. Cei de anul acesta vor deveni mai bogați doar cu 300.110 de dolari. În 2020, turneul nu s-a desfășurat, din cauza pandemiei.