S-a terminat și cu gimnastica din România. Rezultate extrem de slabe la Campionatele Mondiale de la Liverpool

Gabriel-Alexandru Ioniță 01.11.2022, 18:25
S-a terminat și cu gimnastica din România. Rezultate extrem de slabe la Campionatele Mondiale de la Liverpool

Gimnastica artistică feminină din România a atins un minim aproape istoric la Campionatele Mondiale de la Liverpool. Delegația țării noastre nu a reușit să se claseze în top 10 la nici măcar una dintre probele care au ajuns deja la final.

Jurnalistul Dorin Chioțea a notat pe pagina sa de Facebook rezultatele înregistrate de România până în prezent, în probele feminine. Iar bilanțul ar trebui să îi pună serios pe gânduri pe cei care se află la conducerea sportului românesc. Mai ales în condițiile în care vorbim despre un sport în care țara noastră are o tradiție uriașă la nivel mondial.

România, rezultate la Campionatele Mondiale de Gimnastica 2022, Liverpool (feminin):

locul 57 la sărituri
locul 34 la bârnă
locul 27 la paralele
locul 23 la individual compus
locul 19 la sol

Sportul românesc se prăbușește, ministrul Sportului generează controverse pe bandă rulantă

În acest timp, Eduard Novak, ministrul Sportului, teoretic omul care trebuie să rezolve problemele din sportul românesc, a fost implicat într-un nou scandal. El a anunțat noua Strategie a Sportului din România prin intermediul unor clipuri video în care s-a exprimat exclusiv în limba maghiară, el fiind etnic maghiar și susținut politic de către UDMR. După ce a fost criticat foarte dur pentru acest moment, și chiar i-a fost cerută demisia, Novak a venit cu lămuriri.

„Recent, au apărut o serie de reacții în spațiul public referitor la unele declarații pe care le-am făcut în limba maghiară. Vreau să aduc următoarele clarificări:

Cum s-a apărat Eduard Novak

– Cele două materiale video de pe pagina personală de Facebook, la care se face referire, sunt extrase din declarațiile de presă făcute în conferința bilingvă de la Cluj-Napoca și din emisiunile realizate de către UDMR, cu titlul ”Pe scurt din București”, care au menirea de a-i informa pe cei 1,5 milioane de cetățeni români de etnie maghiară din România.

– Cred că este corect să mă adresez în limba maghiară într-un mesaj destinat comunității de limbă maghiară, mai ales când îmi sunt puse întrebări în maghiară de către jurnaliști. Este și un semn de respect față de minorități.

– Strategia Națională pentru Sport a fost prezentată în limba română atât în conferința de la București, de la nivel național, cât și în alte orașe din România, precum Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu. Iar acest tur va continua și cu alte orașe, unde, de asemenea, voi prezenta mai departe Strategia.

– Totodată, trebuie să avem în vedere și faptul că asistăm la o campanie de denigrare propagată de un partid extremist, cum este AUR.

– Această campanie de denigrare nu face altceva decât să distragă atenția de la ceea ce este cu adevărat important: Strategia Națională pentru Sport, cel mai important proiect din sportul românesc din ultimii 30 de ani, care are misiunea de a poziționa sportul ca o prioritate națională, de a stabili viziunea de dezvoltare și direcțiile majore, de a readuce sportul românesc la gloria de odinioară”, a transmis Eduard Novak prin intermediul rețelelor de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe