S-a trezit Sorana Cîrstea! Iubita lui Ion Ion Țiriac a debutat în forță la turneul de la Cincinnati

Olteanu Ștefan / 16.08.2022, 22:42
S-a trezit Sorana Cîrstea! Iubita lui Ion Ion Țiriac a debutat în forță la turneul de la Cincinnati

Sorana Cîrstea (32 de ani – 40 WTA) a debutat în forță la turneul de la Cincinnati și a obținut o victorie impresionantă, scor 6-2, (3)6-7, 6-4 cu Belinda Bencic (25 de ani – 11 WTA). De două ore și 40 de minute a avut nevoie sportiva din România pentru a se impune în fața reprezentantei din Elveția.

Sorana Cîrstea – Belinda Bencic 6-2, (3)6-7, 6-4! Românca a debutat în forță la turneul de la Cincinnati

Sorana Cîrstea a debutat, marți, 16 august, la turneul de la Cincinnati și prima adversară care i-a ieșit în cale a fost Belinda Bencic, o jucătoare redutabilă din circuitul WTA.

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată în carieră. În februarie 2021, la Melbourne, Sorana Cîrstea a trecut de Bencic în două seturi, scor 7-5, 6-2.

La fel de bine a început Sorana și confruntarea de la Cincinnati. În primele cinci game-uri, cele două jucătoare și-au făcut cu succes serviciul, însă în game-ul șase românca a reușit un prim break și a rupt echilibrul. Au urmat alte două game-uri consecutive bifate de Sorana, care a închis primul set după doar 35 de minute, scor 6-2.

În actul secund, balanța s-a echilibrat enorm. Sorana a cedat pe propriul serviciu încă din primul game, însă a făcut rebreak-ul imediat și a restabilit egalitatea la 1. A urmat un duel de care pe care și în cele din urmă s-a intrat în tie-break. Aici, reprezentanta Elveției s-a dovedit a fi mai precisă și a reușit să câștige tie-break-ul cu 7-3.

A urmat setul decisiv, în care Sorana și-a pus amprenta încă din primul game. Ea a făcut break-ul, avantaj pe care și l-a păstrat până la finalul setului. După două ore și 40 de minute, Sorana Cîrstea s-a impus, scor 6-2, (3)6-7, 6-4 și a obținut calificarea în turul doi de la Cincinnati.

VIDEO. Cele mai tari schimburi ale duelului Cîrstea – Bencic:

Urmează un nou duel dificil. Petra Kvitova îi iese în cale

În turul doi, Sorana Cîrstea se va duela cu Petra Kvitova (32 de ani – 28 WTA). Jucătoarea din Cehia, fost număr 2 WTA, a trecut în runda inaugurală de de la Cincinnati de Jill Teichmann (21 WTA) cu scorul de 6(2)-7, 7-6(6), 6-3.

Sorana Cîrstea și Petra Kvitova se cunosc foarte bine din circuitul WTA. El s-au mai întâlnit de-a lungul carierei de 9 ori, scorul la general fiind în favoarea sportivei din Cehia. Kvitova a câștigat cinci dintre dueluri. De punctat este și faptul că majoritatea confruntărilor au fost foarte disputate, cinci dintre ele având nevoie de trei seturi pentru a se decide.

Ultima întâlnire directă dintre cele două a avut chiar în acest an, la Australian Open. Sorana Cîrstea a produs surpriza atunci și a câștigat la pas, scor 6-2, 6-2.

Revenind la Cincinnati, învingătoarea dintre Sorana Cîrstea și Petra Kvitova se va întâlni în turul trei cu câștigătoarea partidei Caty McNally – Ons Jabeur.

Turneul de la Cincinnati face parte din categoria WTA 1000 și se dispută în intervalul 15-21 august. Premiile totale din cadrul competiției se ridică la 2.527.250 dolari.

Simona Halep începe aventura în SUA. Meci dificil în runda inaugurală la Cincinnati.