S-au convins cu Dragoș Nedelcu. Jucătorul împrumutat de FCSB la Dusseldorf are șanse minime să continue în Germania

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.01.2022, 20:24
S-au convins cu Dragoș Nedelcu. Jucătorul împrumutat de FCSB la Dusseldorf are șanse minime să continue în Germania

Dragoș Nedelcu are zilele numărate la Fortuna Dusseldorf, echipă la care este împrumutat de la FCSB. După un început foarte bun în 2. Bundesliga, fotbalistul de 24 de ani a început să prindă din ce în ce mai rar echipa și sunt șanse minime ca el să fie păstrat de germani și după finalul acestui sezon.

În ultima perioadă el chiar a fost criticat destul de dur de presa din Germania pentru evoluțiile sale. Nedelcu a fost chiar exclus din lotul primei echipe pentru mai multe meciuri la finalul anului trecut. Ulterior el a revenit, dar tot nu a reușit să se impună la echipa din Dusserldorf, care i-a adus deja un înlocuitor.

Presa germană anunță finalul drumului pentru Dragoș Nedelcu la Fortuna Dusseldorf

Dragoș Nedelcu a fost folosit cu precădere pe poziția de fundaș central, iar Fortuna l-a transferat pe acel post pe Nicolas Gavory de la Standard Liege. Astfel că fotbalistul crescut la Academica Gheorghe Hagi are șanse aproape 0 să mai joace în acest sezon. Fapt subliniat și de jurnaliștii de la bild.de.

Dacă Preusser va juca cu trei fundași, Gavory va evolua în stânga, alături de Oberdorf și Christoph Klarer. Andre Hoffmann va fi probabil în lot, dar e prea devreme pentru el să joace, iar Dragoș Nedelcu este lipsit momentan de calitatea necesară pentru a juca”, au notat nemții.

Aceste aprecieri vin la scurt timp după ce Dragoș Nedelcu a fost criticat foarte dur de o altă publicație. S-a întâmplat după ultimul meci din 2021, pe care Fortuna Dusseldorf l-a pierdut cu 1-0 în fața celor de la Sandhausen.

Atunci, cei de la Rheinische Post l-au considerat pe fotbalistul român principalul vinovat la faza golului. Jurnaliștii au scos în evidență fragilitatea fizică a lui Nedelcu și faptul că acesta nu poate da un randament bun pe poziția de fundaș central.

Puteți să spuneți ce vreți, dar Dragoș Nedelcu nu este fundaș central, iar asta s-a văzut în multe situații. A avut mereu probleme mari în duelurile fizice, unde a stat foarte slab. La golul lui Sandhausen, s-a lăsat dominat ca un amator”, a notat sursa citată.

Internaționalul român era extrem de încrezător în momentul în care a ajuns în Germania

Astfel, sunt șanse foarte mari ca aventura lui Nedelcu în 2. Bundesliga să se încheie într-un mod pe care fotbalistul nu îl prevedea în momentul în care a semnat cu Fortuna. Atunci el a oferit un interviu pentru playsport.ro în care și-a arătat încrederea legată de faptul că evoluțiile de la Dusseldorf îl vor aduce din nou în vederile echipei naționale.

Sunt mândru că sunt într-un fotbal de top și vreau să reușesc! O voi lua treptat. Vreau să învăț singur. Mă gândesc și la faptul că sunt român, noi ne descurcăm mereu. Sunt român și am și responsabilitatea să fac o impresie bună pentru jucătorii români. E o responsabilitate, chiar e. Nu e o presiune. Întâi să joc în mod constant, apoi să am evoluții bune, apoi evoluțiile să devină constant bune. Și mă voi întoarce și la naționala mare!”, a spus Nedelcu.

Ulterior s-a dovedit că fotbalistul român a avut dreptate când s-a arătat așa de optimist. El a fost convocat de Mirel Rădoi la toate meciurile jucate de România în finalul campaniei de calificare la Mondialul din Qatar și a avut evoluții foarte bune în poziția de mijlocaș defensiv.