S-au stabilit semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor. Cu cine joacă Real Madrid

George Drafta 05.02.2023, 09:33
S-au stabilit semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor. Cu cine joacă Real Madrid

Favoritele la trofeu, Real Madrid şi Flamengo, şi-au aflat adversarele pe care le vor avea în faza semifinalelor competiţiei care se desfăşoară în Maroc.

Ieri au avut loc cele două play-off-uri care au stabilit rivalele spaniolilor şi brazilienilor din penultima fază a CM al Cluburilor. Primul dintre meciuri s-a decis la loviturile de departajare.

Deşi se vedea câştigătoare, reprezentanta gazdelor, Wydad Casablanca, a scăpat victoria printre degete pe final. Golul lui El Amloud din minutul 52 părea că îi califică pe marocani, dar o fază din final avea să îi bage în meci pe saudiţi. Şi să le ofere astfel şi şansa victoriei.

Campioana Asiei din 2021 a egalat în urma unei lovituri de la 11m transformată de Kanno şi a împins partida în prelungiri. Marcatorul golului de 1-1 avea să fie eliminat la doar 4 minute de la reluare, însă pe teren era echilibru numeric. Pentru că la faza în care s-a acordat lovitură de la 11m a fost trimis la vestiare din tabăra cealaltă Jabrane.

Mai inspiraţi la loterie

Până la urmă, învingătoarea s-a decis după executarea loviturilor de departajare. Acolo a existat o singură ratare care a înclinat balanţa în favoarea celor de la Al Hilal. Attiyah Alah a irosit chiar prima execuţie şi saudiţii au ajuns în semifinale unde vor da peste brazilienii de la Flamengo.

Adversara celor de la Real Madrid s-a decis tot după un meci foaret disputat. Doar că acesta s-a decis în timpul regulamentar. După ce au învins-o fără probleme pe Auckland City, egiptenii de la Al Ahly au trecut şi de americanii de la Seattle Sounders.

O singură reuşită a făcut diferenţa la Tanger. Afsha a punctat în minutul 88 şi i-a dus pe faraoni în următoarea fază a competiţiei. Chiar dacă vor pierde ei vor avea granatat încă un meci la CM al Cluburilor, urmând a disputa finala mică. Este a cincea prezenţă a lui Al Ahly în semifinalele turneului final mondial. De fiecare dată, la precedentele apariţii, africanii au pierdut şansa de a juca finala.

Nemulţumiri în tabăra adversarei

Semifinalele se joacă marţi şi miercuri, dar reprezentanta Europei are motive să fie nemulţumită din cauza programului. Nu cel făcut de FIFA, ci cel al întrecerii interne. Real Madrid joacă duminică în campionat, împotriva Mallorcăi în La Liga.

Nu mi se pare corect să jucăm la mai puțin de 72 de ore de la meciul anterior. În ultimele jocuri ne-am descurcat bine, dar am ratat victoria împotriva celor de la Real Sociedad. Se pare că echipa este pe drumul cel bun. Accidentările ne-au afectat, dar recuperăm treptat toți jucătorii.

Lucrăm mai mult la recuperare decât la antrenamente. Pentru că nu mai e timp de antrenamente! Ne concentrăm pe evaluarea oboselii și munca kinetoterapeutului este mai importantă în acest moment decât cea a antrenorului. Dacă sunteți credincioși, ar fi bine să vă rugați în perioada asta”, a fost declaraţia lui Carlo Ancelotti.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe