”Să fim ambițioși, nu lacomi”. Cum și-a motivat Pep Guardiola fotbaliștii înaintea finalei Ligii Campionilor

Radu Bordei 07.06.2023, 09:17
”Să fim ambițioși, nu lacomi”. Cum și-a motivat Pep Guardiola fotbaliștii înaintea finalei Ligii Campionilor

Pep Guardiola este conștient de miza uriașă a finalei Ligii Campionilor, de sâmbătă, de la Istanbul. Este trofeul visat de proprietarii lui Manchester City încă de când au preluat clubul. După ce au investit peste un miliard până în acest moment, succesul este mai aproape ca niciodată.

Pep Guardiola, aproape să facă istorie pentru City. „Să rămânem cu picioarele pe pământ”

Antrenorul spaniol a spus de mai multe ori că, indiferent de trofeele cucerite în Anglia, dacă nu va câștiga și Liga Campionilor, perioada petrecută de el la City va fi considerată un eșec total. Până acum a fost aproape o singură dată, în urmă cu două sezoane, când a pierdut ultimul act contra celor de la Chelsea. Acum Inter stă în calea unui succes care ar consfinți o triplă istorică, campionat cupă și Liga Campionilor.

Am învățat că la acest club trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Am avut această șansă în urmă cu doi ani, nu am reușit. Acum vom da totul. Vom aborda acest meci cum am făcut cu fiecare din acest sezon, sută la sută concentrați, cu nimic de pierdut.

Am atins 10 semifinale de Ligă în calitate de antrenor, am jucat trei finale, am câștigat două. Această competiție mi-a oferit mai mult decât mi-aș fi putut imagina. Fotbalul îți oferă multe, dar le ia la fel de repede. Uneori ne simțim nedreptățiți. Dar ce nu e drept pentru mine, poate fi pentru Atletico, Real sau Barcelona. Așa funcționează lumea. Mereu vrem mai mult. E greșit! Trebuie să fim ambițioși, dar nu lacomi, a spus Guardiola, potrivit Gazzetta dello Sport.

Emoții înainte de finala cu Inter

Totuși, antrenorul spaniol întâmpină probleme, înainte de finala de sâmbătă, de la Istanbul. Kyle Wlaker, un jucător important în planurile lui Pep, are probleme medicale și nu se știe dacă se va putea recupera la timp.

Este puțin jenat în zona spatelui. Ieri nu a fost bine, astăzi a fost puțin mai bine, dar nu am vrut să ne asumăm vreun risc. Vom vedea zilele următoare, a declarat Guardiola despre jucătorul de 33 de ani

Urmăriți Playsport.ro și pe