„Să-l facă cineva general, poate se mai liniștește”. Talpan, umilit de avocatul FCSB. Ce spune despre procesele cu Armata

Cosmin Olteanu 25.05.2023, 17:56
„Să-l facă cineva general, poate se mai liniștește”. Talpan, umilit de avocatul FCSB. Ce spune despre procesele cu Armata

Talpan a fost umilit de avocatul FCSB, după ce juristul CSA Steaua și-a anunțat triumful într-un nou proces cu formația patronată de Gigi Becali.

Zilele trecute, ÎCCJ a respins contestația în anulare formulată de avocații FCSB-ului împotriva deciziei din dosarul prin care clubul lui Gigi Becali a cerut anularea mărcii Steaua.

Talpan, umilit de avocatul FCSB

Adrian Căvescu, avocatul FCSB-ului, a explicat motivele pentru care, în opinia sa, deczia ÎCCJ nu reprezintă o victorie pentru Florin Talpan. Ba mai mult, la luat peste picior pe juristul celor de la CSA Steaua.

„Este vorba de procesul acela cu mărcile în care Curtea de Casație și Justiție nouă ne-a admis recursul și a dispus rejudecarea și în care noi am mai cerut niște clarificări care au fost respinse. Dar n-are legătură cu subiectul principal al cauzei. Dosarul are pe 1 noiembrie primul termen.

Nu este o victorie a lor, e o chestie accesorie. Știu că v-a amețit domnul Talpan. Să îl facă cineva general! Poate se mai liniștește (n.r. râde). Dosarele principale sunt: cel cu mărcile care are termen în toamnă și cel cu palmaresul care încă nu știm când se va judeca. Vom reveni cu clarificări.

Nu, nu, nu! Acest proces cu mărcile, în care noi încercăm să le anulăm și să se constate că există o marcă notorie în favoarea noastră, are termen la Curtea de Apel București pe 1 noiembrie, în urma recursului admis de Înalta Curte.

Această contestație în anulare a fost o simplă clarificare de care noi am avut nevoie. În ceea ce privește respingerea ei, nouă ne-a dat niște răspunsuri. Noi cerem anularea întregului lor portofoliu de mărci cu denumirea Steaua.

Nu au fost folosite pe o perioadă de cinci ani, așa cum spune legea și datorită faptului că la data înregistrării au fost solicitate cu rea credință. De ce? Toate mărcile sunt înregistrate din 2003 în sus.

Ori la momentul respectiv, CSA Steaua nu avea echipă, nu presta servicii de fotbal. Noi închiriasem stadionul, noi preluasem echipa, istoria clubului și chiar și toate creanțele”, a declarat Adrian Căvescu, pentru Fanatik.

Adrian Căvescu: „Am vrut să clarificăm niște aspecte conexe cauzei”

„Și ce fac ei în momentul acela? Se duc la OSIM și înregistrează mărci cu denumirea Steaua pentru a le scoate zece ani mai târziu din sertar și a ne cere nouă schimbarea denumirii. Ori acest lucru este transmis în limbaj juridic simplu: rea credință.

Înalta Curte a constatat că hotărârea inițială a Curții de Apel este incompletă și a restituit dosarul cu termen 1 noiembrie 2023, la Curtea de Apel București. Acesta este fondul cauzei.

Restul, a fost o contestație în anulare și va mai fi și o revizuire. Am vrut noi să clarificăm niște aspecte conexe cauzei, dar dosarul nu s-a pierdut. Nici nu a început să se judece! Pe 1 noiembrie este primul termen”, a mai spus Adrian Căvescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe