Să punem mână de la mână, să-i cumpărăm un penalty lui Petrescu, să și-l pună în sufragerie! – Opinie de Sorin Chiriac

Sorin Chiriac 21.04.2022, 12:36
Să punem mână de la mână, să-i cumpărăm un penalty  lui Petrescu, să și-l pună în sufragerie! – Opinie de Sorin Chiriac

Dan Petrescu a fost un jucător excelent, așa cum puțini am avut în România. A devenit antrenor și s-a dovedit la fel de bun. Să ne amintim doar că era să ia titlul cu ”Gașca nebună”, asta ca să nu mai spunem de titlurile cu CFR Cluj. Dar, din păcate, Petrescu pare că are o problemă…

În doar câteva luni, ”Bursucul” a reușit însă performanța de a deveni din cel mai dorit posibil selecționer al naționalei un personaj antipatizat și ridiculizat de o mare parte a ”microbiștilor”. Și, atenție, nu pentru stilul inestetic de fotbal pe care îl propune, ci pentru declarațiile de dinainte și de după meciuri.

Unic în istorie: să ceri ”2-3 penalty-uri” la un meci caritabil!

Sunt eu dus cu pluta când spun asta? Atunci, luați declarație de la domnul Petrescu, după un meci amical de caritate: ”Dinamo Kiev e o echipă bună și astăzi a jucat bine, dar per total nu știu dacă au avut vreun șut pe poartă. Cred că am avut și 2-3 penalty-uri, dar nu am mai primit nici în amicale, nici în meciuri oficiale”. Meci amical de caritate! Adică o partidă la care singura miză era să se strângă bani pentru ucrainieni.

Evident că ieșirea în decor este șocantă. Nu am auzit în viața mea un antrenor care să se plângă de faptul că nu a primit penalty-uri la un joc prietenesc, organizat pentru strângere de fonduri. Dan Petrescu intră în istoria fotbalului, cu această declarație. La modul cel mai serios. Și mă aștept să fie preluată de toată presa sportivă din Vest. Dar pentru că sunt băiat bun, o să încerc să îi găsesc circumstanțe atenunate.

”La următorul meci vine sora, apoi fata și băiatul lui Kovacs”

Petrescu a rămas cătrănit după înfrângerea cu FCSB, la finalul căreia l-a acuzat pe arbitrul Istvan Kovacs că a dat eronat cartonașul roșu. Asta deși jucătorul faultat, Darius Olaru, a fost dus cu ambulanța direct la spital după acea fază. Și ce are supărarea pe Istvan cu meciul amical vă veți întreba… Ei bine, are! Meciul caritabil pentru victimele din Ucraina a fost arbitrat de fratele lui Istvan, Szabolcs Kovacs.

Nu, nu este o glumă! Cineva (oare cine?) s-a gândit că ar fi inspirat ca, la doar câteva zile după partida cu scandal, să vină Szabolcs să îl arbitreze pe Petrescu 😊. Și iată cum, deși îți vine să te urci pe pereți când îl auzi pe Petrescu, m-a făcut să râd cu poftă. Omul și când e furios are haz: ”A venit fratele lui Kovacs acum, la următorul meci vine sora lui Kovacs, apoi fata sau băiatul lui Kovacs. Și uite așa continuăm…”

Cine i-a ”copt-o” lui Petrescu?

Am râs cât am râs, pentru că omul chiar e bun, dar apoi am citit și restul declarației și m-am luat iar cu mâinile de cap: ”Ok, e meci amical, dar dacă e penalty mă băiatule, dă, mă, că a fost clar! Au fost două la aceeași fază!”. Deci, domnul Petrescu e ”fiert” pe penalty-uri. Nu contează că scopul e strângerea de fonduri, să-i dea și lui măcar o lovitură de pedeapsă. Oameni răi…

Și apoi, iar îmi vine să-i dau dreptate… ”Nu înțeleg cum poate fi trimis fratele lui Kovacs, după ce Istvan a făcut praf meciul cu FCSB … Cum poți să-l trimiți pe fratele lui Kovacs? Sincer acum! Cu tot respectul pentru ei, dar deja ați comis-o, ne-ați ”curățat”. Lăsați-ne în pace, să jucăm”. Chiar sincer, cine i-a făcut-o pe asta lui Dan Petrescu chiar e diabolic! Asta nu are cum să fie doar o conicidență… Nu are cum! OK, sunt două persoane diferite, chiar dacă sunt frați și nu ar trebui judecat Szabolcs pentru Istvan. Dar uitați că vin cu temă și niciunul nu vrea să-i dea penalty-uri!

Benzema și sufrageria cu penalty-uri

Pentru că se vede limpede, de la București. Dan Petrescu a făcut un scop din a primi penalty. Serios! Ia uitați ce zice: ”Mă uitam la Benzema, că a ratat penalty. Bine că primește! Nici nu știu de când n-am mai primit noi penalty”. Deci, să i se dea și lui un penalty. Nu contează ce face cu el, penalty să fie…

Așa că propun să punem mână de la mână și să îi cumpărăm lui Dan Petrescu un penalty numai al lui. Să aibă propriul său penalty, ca să nu mai ceară la fiecare meci, fie oficial, fie amical. Să și-i pună la el în sufragerie și să-l admire… ”Ce penalty frumos! Bine că am primit…”. Să fie primit!

Urmăriți Playsport.ro și pe