Sabalenka e noua campioană de la Australian Open. Primul titlu de Grand Slam pentru jucătoarea din Belarus

Bădulescu Silvian 28.01.2023, 13:28
Sabalenka e noua campioană de la Australian Open. Primul titlu de Grand Slam pentru jucătoarea din Belarus

Aryna Sabalenka (locul 5 WTA), jucătoare din Belarus, s-a impus în finala de la Australian Open. Aceasta a trecut, după o finală de două ore și jumătate, de Elena Rybakina (locul 25 WTA). Meciul a fost împins în decisiv, după o revenire a sportivei din Europa, și s-a încheiat 6-4, 3-6, 4-6 pentru Sabalenka.

Sabalenka a câștigat primul titlu de Grand Slam la Australian Open

Aryna Sabalenka (locul 5 WTA) s-a impus în finala de la Australian Open, primul Grand Slam din 2023. Sportiva din Belarus a trecut de Elena Rybakina (locul 25 WTA), jucătoare de tenis din Kazahstan.

Deși asiatica a început mai bine și și-a trecut în cont primul set, Sabalenka a avut puterea să revină. Astfel, după 6-4 în setul 1, bielorusa a revenit spectaculos și s-a impus cu 3-6 și 4-6. Prima parte a meciului a durat 34 de minute.

Ulterior, după setul secund, Sabalenka a preluat controlul și a reușit, în cele din urmă, să câștige partida. Bielorusa a servit foarte bine, reușind 17 ași, dar și șapte duble greșeli.

Rybakina, pe de altă parte, a reușit 51 de lovituri câștigătoare, dar a și comis 28 de erori neforțate. De cealaltă parte, Rybakina a avut doar 31 de lovituri câștigătoare și 25 de erori neforțate.

Triumful din Australia înseamnă prima victorie la un astfel de turneu pentru Aryna Sabalenka. Cele două sportive s-au mai întâlnit de patru ori înainte.

Bilanțul de 3-1 pentru Sabalenka a fost întărit odată cu această finală. Ultimul duel avusese loc în luna decembrie a anului trecut, în Emiratele Arabe Unite.

Elena Rybakina a trecut, până în finală, printre altele, de Iga Swiatek, Viktoria Azarenka și Jelena Ostapenko. În cealaltă parte, campioana de la Antipozi a avut un traseu mai accesibil trecând, printre altele, de Elise Mertens, Belinda Bencic sau Magda Linette.

Duelul a durat mai bine de două ore și jumătate.

Simona Halep cade în clasament după Australian Open

Simona Halep s-a aflat, înaintea Australian Open, pe locul 12 WTA. Totuși, fostul lider mondial va pica încă trei poziții în ierarhia tenisului mondial feminin.

Sportiva din România, în urma rezultatelor înregistrate la Australian Open, se va clasa, astfel, pe poziția a 15-a a clasamentului WTA.

Peste româncă vor trece Beatriz Haddad Maia (locul 14 WTA), Petra Kvitova (locul 13 WTA) și Jelena Ostapenko (locul 12 WTA). În momentul în care Halep a primit verdictul că va fi suspendată provizoriu din tenis, aceasta ocupa locul 9 în clasament.

Urmăriți Playsport.ro și pe