Salariile de la Steaua Armatei, obligatoriu publice!

Alin Buzărin / 02.03.2021, 19:52
Salariile de la Steaua Armatei, obligatoriu publice!

Pe zvonuri, Oprița câștigă ba cinci mii de euro, ba ceva mai puțin. Alții de-acolo, la fel. La Însă la Stat nu e loc zvonuri, ci doar de transparență

E arțag mare în Ghencea! Mai-mai să se scoată armele din rastel, să se lustruiască turela tancului și să se pornească la atac. Păi cum îți permit unii să afirme că la echipa de fotbal a Armatei Române, din liga a treia, antrenorii și mai mulți jucători primesc salarii de mii de euro? Și cum îți permite presa să publice astfel de lucruri, echivalente în ochii supăraților plătiți regește, cu însuși secretul militar? Cum e posibil așa ceva?

Cine nu e cu noi e împotriva noastră

Pe de altă parte, orice silabă scrisă sau rostită împotriva echipei de fotbal a Oștirii îl fac pe contestatar automat pasibil de aplicarea Legii Marțiale! Și îl transformă în suporterul FCSB-ului și în fanul lui Gigi Becali. Ultimii ani de critici pe care, personal, le-am îndreptat constant împortiva locatarului de la Palatul Auschnitt, mă disculpă automat. Observ doar că la un club finanțat de Stat sunt salarii indecent de mari față de ceea ce oferă efectiv acel club. Și asta ar trebui să observe orice contribuabul, pentru că tuturor ne aduce poștașul acele plicuri de la ANAF, drapate în negru, cu sume pe care după ce le primești sub formă de somație însoțită de titlu executoriu te opintești luni întregi să le contești sau măcar să le eșalonezi. Ca să nu se ducă bani nemeritați la bugetul public, implicit la CSA Steaua!

Cinci luni ”în permisie”

A ieșit la atac Daniel Oprița. Un fost fotbalist bun, un antrenor de perspectivă și, din câte îl cunoscc, un băiat educat și decent. Spune că nu are leafă de 5.000 de euro, cât se spune c-ar avea, nici măcar de 3.500. Asta înseamnă că are 3.000, ceea ce tot mult e, pentru nivelul ligii a treia. E mult să fii plătit cu atâta când dai piept cu diletantismul fotbalistic în starea lui cea mai pură, întruchipat de Tunari, Balotești, de garniturile secunde de la Dinamo, Rapid, Voluntari, Chiajna, FCSB. Când în întreg sezonul de toamnă tu ai jucat 10 meciuri mari și late și nu le-ai câștigat nici pe acelea pe toate, făcând și două remize. Când tu ai încheiat competiția înainte de mijlocul lui noiembrie și o reiei abia la jumătatea lui martie, adică cinci luni ai stat la gura sobei sau doar la antrenamente. Fiind, firește, plătit pentru această ”permisie” de aproape o jumătate de an!

Să fie totul pe față!

Ca să nu mai existe discuții, ca să nu mai zică Daniel Oprița că el n-are 5.000 de euro pe lună, și nici măcar 3.500, salariile ar trebui făcute publice. Nu atât pentru eliminarea confuziilor și pentru împiedicarea răspândirii zvonurilor, ci pentru că așa e normal să se întâmple în sistemul bugetar, unde lefurile sunt plătite din bani publici. Așa cum nu sunt confidențiale salariile profesorilor, medicilor, angajaților din primării, coloneilor care ies la pensie la 45 de ani sau ale bucătarilor gradați de la popotă, tot așa trebuie să fie publicate obligatoriu și lefurile fotbaliștilor și ale antrenorilor de la echipa de fotbal a Armatei. De ce salariile președintelui României, premierului, și ale altor demnitari să fie publice și ale domnilor, plătiți tot de Stat, care se pregătesc de marile derbyuri cu Balotești și Tunari să rămână confidențiale?
Nu există nicio rațiune care să împiedice publicarea lor!