Salariu de 700 000 de euro pe an la CFR Cluj! Dezvăluiri din interior: cine câștiga suma uriașă pentru România

George Drafta 06.04.2023, 13:48
Salariu de 700 000 de euro pe an la CFR Cluj! Dezvăluiri din interior: cine câștiga suma uriașă pentru România

CFR Cluj este echipa cu cel mai mare buget salarial din România. Patronul Neluţu Varga plăteşte 11 milioane de euro pentru veniturile fotbaliştilor din lotul campioanei României.

Mult peste CSU Craiova şi FCSB care o urmează în acest top. Printre jucătorii cei mai bine plătiţi de la CFR Cluj din ultimii ani, ms-au numărat conform infomaţiilor apărute în media islandezul Sigurjohnnson, ajuns între timp la FC Voluntari şi Alexandru Chipciu, care se află acum la rivala U Cluj.

Despre aceştia s-ar fi spus că ar fi avut un venit anual de aproximativ 360.000 de euro. Însă se pare că ei sunt „mici copii” pe lângă Giedrius Arlauskis. Acesta şi-ar fi negociat un salariu exorbitant la nivelul Superligii. Iar preşeidntele ardelenilor, Cristi Balaj, nu a negat că a existat un fotbalist care încasa suma imensă, fără să îi pronunţe însă numele.

Arlauskis a evoluat în două perioade pentru CFR
Arlauskis a evoluat în două perioade pentru CFR

„Atenție mare! Ca să fac o paranteză aici, e important să știți. Am găsit cu un contract net lunar de 57.000 de euro! S-a reziliat”, a declarat şeful vişiniilor pentru Fanatik.

Un fost fotbalist, şocat de situaţie

Vivi Răchită a intuit că este vorba despre portarul baltic, iar Robert Niţă a avut toate motivele să regrete că nu a prins vremurile de astăzi.

 „Ne-am născut prea târziu! Și asta ne ocupă tot timpul!”, a fost replica dată de fostul atacant de la începutul anilor 2000.

Balaj a dat indirect vina pe Marian Copilu, cel care l-a luat cu el pe Arlauskis şi la Universitatea, club de care portarul s-a despărţit la începutul acestui an.

Fostul presedinte al lui CFR Cluj, Marian Copilu
Fostul presedinte al lui CFR Cluj, Marian Copilu

 „Eu nu dau nume! Ca să înțelegeți ce am găsit. Vorba domnului Crăciunescu:’ Ne putem gândi la orice!’. Doamne ferește, nu vreau să acuz, pentru că nu ăsta e țelul meu, dimpotrivă”, a adăugat fostul mare arbitru.

Strategie schimbată

Lucrurile par a se fi schimbat la CFR după venirea „în post” a lui Balaj. Iar cheluielile nejustificate au fost tăiate de pe listă.

 Neluţu Varga plăteşte salarii în valoare de 11 milioane de euro la CFR Cluj
Neluţu Varga plăteşte salarii în valoare de 11 milioane de euro la CFR Cluj

„Eu felicit că cei care au fost anteriori mie au câștigat cupe și trofee importante, dar am ajuns la concluzia că cel mai important este să creem un club sau un bilanț care să nu oblige finanțatorii să aducă bani de acasă.

Să începem să facem o fundație sănătoasă, chiar cu o compromitere să spun așa, a unor obiective. Cu cât ai o fundație mai sănătoasă, cu atât poți să înalți mai mult ulterior”, a încheiat Balaj.

Urmăriți Playsport.ro și pe