Salvare in extremis pentru FC Hermannstadt. Sibienii au reușit să-și achite datoriile și nu vor mai fi depunctați

George Drafta 24.12.2022, 13:09
Salvare in extremis pentru FC Hermannstadt. Sibienii au reușit să-și achite datoriile și nu vor mai fi depunctați

La doar câteva zile după ce a răpus campioana CFR Cluj chiar la ea acasă, Hermansntadt a primit o veste proastă.

FRF a sancţionat-o drastic, penalizând-o cu nouă puncte în clasamentul la zi al Superligii, pentru neplata unor datorii ale căror termen scadent a fost depăşit. Iar astfel de pe loc de play-off, sibienii au ajuns în a doua jumătate a clasamentului. Evident că şefii ardelenilor nu s-au împăcat cu decizia pe care o vor ataca inclusiv la TAS.

Iar un verdict final ar trebui să apară până la începutul lunii februarie. Unul dintre finanţatorii trupei de pe Cibin, Claudiu Rotar a explicat cum s-a ajuns la această situaţie. Care poate pune în pericol tot efortul făcut de fotbaliştii lui Măldărăşanu în prima parte a stagiunii.

„Am depus, astăzi, la TAS, actele, să ne apărăm. Am făcut recurs și vedem ce va fi. Până pe 5 februarie, cel târziu, ar trebui să se dea decizia. Suntem încrezători. Noi am mai trecut prin chestii de genul acesta cu licențierea, acum doi ani, când, tot așa, n-am luat-o și, până la urmă, am luat-o. N-avem ce face.

Din data de 23 septembrie 2022, masa credală a votat un nou plan. Noi n-am primit, de la tribunal, avizarea pe el, decât pe 15 decembrie. Noi trebuia să depunem până pe 30 noiembrie actul de la tribunal. Noi nu putem să depunem actul, dacă tribunalul nu ni-l dă. El era votat, era totul ok, dar s-a confirmat pe 15 decembrie”, a declarat Claudiu Rotar, pentru Antena Sport.

Claudiu Rotar, în dreapta, asigură fanii lui Hermannstadt că punctele vor fi primite înapoi în urma memoriului depus la TAS
Claudiu Rotar, în dreapta, asigură fanii lui Hermannstadt că punctele vor fi primite înapoi în urma memoriului depus la TAS

Insolvenţa i-a încurcat 

Hermannstadt a făcut cererea de intrare în procedură de reorganizare în toamna anului trecut. Acest lucru nu i-a împiedicat pe Paraschiv & Co să promoveze în prima divizie. Iar evoluţiile lor din primele 21 de etape au fost mult peste aşteptări. Claudiu Rotar a oferit detalii cu privire la datoriile care trebuie achitate prin insolvenţă.

„La masa credală, erau datorii de șase milioane de euro, dintre care noi, asociații, aveam cinci milioane și un milion era împărțit între finanțe și doi-trei jucători, aveam niște sume mici pe acolo. Deci, noi am pierdut. Ăia cinci milioane s-au dus. Noi suntem încrezători că vom primi punctele înapoi. Țineți cont de faptul că astăzi am plătit salariile și primele către jucători.

Băieții sunt cu banii la zi. Dacă nu eram încrezători, stingeam lumina. Băieții nu au fost afectați de această depunctare, deoarece am avut o discuție cu ei înainte să apară știrea în ziar. Le-am explicat și totul e ok. E mai ok să afle de la noi, decât din presă. Am vorbit cu antrenorul, cu jucătorii, cu toată lumea”, a mai divulgat finanţatorul lui Hermannstadt.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe