Salvarea lui Dinamo, expusă de Cristi Borcea. Fostul șef din Ștefan cel Mare vorbește despre un plan de revenire în top

Dragos Stefanescu 26.01.2023, 23:55
Salvarea lui Dinamo, expusă de Cristi Borcea. Fostul șef din Ștefan cel Mare vorbește despre un plan de revenire în top

Situația de la Dinamo este tot mai complicată pe zi ce trece. Clubul se confruntă cu mari probleme financiare iar jucătorii au ajuns la capătul răbdării. Cristi Borcea a făcut recent o radiografie a situației din ”Ștefan cel Mare”. Fostul acționar dinamovist a explicat care este singura soluție pentru ieșirea din criză a clubului alb-roșu.

Cristi Borcea știe cum poate ieși Dinamo din criză. ”Circul care se întâmplă acum trebuie să se termine”

Dinamo este într-o situație ingrată și nu scapă de probleme nici în Liga a 2-a. Restanțele salriale au produs furia câtorva jucători care au refuzat să se mai antreneze. Conflictul a escaladat după ce Ovidiu Burcă a lansat un atac dur la adresa fotbaliștilor. În tot acest haos a mai apărut și gestul reprobabil făcut de Vali Lazăr la adresa lui Burcă. Formația roș-albă stă pe un butoi cu pulbere iar problemele parcă nu se mai sfârșesc.

Cristi Borcea a făcut recent o radiografie a situației de la Dinamo. Fostul acționar dinamovist a explicat că doar dacă se termină acest circ creat în jurul echipei se potae îndrepta situația din ”Ștefan cel Mare”. Totodată Borcea susține că cei din DDB ar trebui să se retragă pentru a lăsa locul unui investitor puternic.

Sunt sute de mii, milioane de susținători, nu are cum să nu existe Dinamo. Întotdeauna am fost optimist, am avut mentalitate de învingător. Am spus că drumul lui Dinamo se va schimba dacă se face stadionul și dacă se termină și circul care se întâmplă acum din cauza insolvenței care trebuie sa se termine.

Problemele dintre administratorul special și administratorul judiciar trebuie să se stingă, să vorbească unul singur, să se rezolve problemele creanțelor.

Trebuie să existe o decizie definitivă. Galeria a susținut, a făcut lucruri extraordinare. Și-a dat seama că e greu să conduci un club, să îl susții din toate punctele de vedere. Când se rezolvă cu stadionul și insolvența, galeria trebuie să facă un pas în spate, altfel nu va veni nimeni. Echipa trăiește și va trăi.

Mai bine o luau de la zero, nu veneau nici spaniolii și aveau o echipă curată. Începeam și noi ca Rapidul și dădeam drumul la stadion. Acum avem de suferit. Eu cred că nu are altă soluție decât să evite falimentul.

Vin datoriile spaniolilor. Am spus că Dinamo este un pacient conectat la aparate. Când îl deconectezi de la aparate, intră în comă. Sunt optimist că se va face un nou stadion. Când am plecat, am lăsat un singur Dinamo, acum sunt trei. Din trei Dinamo, găsim noi una.

Nu numai domnul Negoiță ar veni, sunt mulți dinamoviști cu bani, dar fără un plan de reorganizare și un pas în spate al DDB-ului nu se poate. Sunt și ei conștienți că trebuie să facă un pas în spate. Vor binele lui Dinamo.

Cine nu rezistă la presiune, nu poate să fie la Dinamo, la Steaua. E război. Eu nu eram tot timpul în război? Le spuneam ’Nu mai înjurați jucătorii, înjurați-mă pe mine, că eu sunt antrenat’. Am avut o operație pe cord la 41 de ani. Ce pot să fac mai mult?”, a spus Cristi Borcea la Digi Sport.

Cristi Borcea nu-și găsește nicio vină pentru dezastrul de la Dinamo

De-a lungul anilor au fost multe voci care l-au acuzat pe Cristi Borcea că este unul dingre cei care au contribuit la dezastrul financiar de la Dinamo.

Foarte dezinvolt, fostul acționar dinamovist a declarat răspicat că nu-și găsește vreo vină pentru situașia din ”Ștefan cel Mare”.

Niciodată (n.red. Dacă se consideră vinovat pentru situația în care a ajuns Dinamo). În 2011, am luat Cupa și am plecat. L-am lăsat atunci pe Săvulescu și pe domnul Badea. După aia a venit Negoiță.

În conferință am spus că las Dinamo, dar mă bazez că vor fi cel puțin performanțele pe care le-am avut eu. Datoriile erau în jur de 7-8 milioane. Luam 30 de milioane din Champions League”, a spus Borcea.

Urmăriți Playsport.ro și pe