Salvatorul Simon Kjaer, afectat de ceea ce a pățit Christian Eriksen. “Nu o să uit niciodată acea zi”

Giosanu Catinca / 21.06.2021, 12:21
Salvatorul Simon Kjaer, afectat de ceea ce a pățit Christian Eriksen. “Nu o să uit niciodată acea zi”

Salvatorul Simon Kjaer s-a arătat extrem de afectat de ceea ce a pățit Christian Eriksen. Eroul de la Copenhaga a suferit un adevărat șoc atunci când colegul său a căzut inert pe teren și a făcut stop cardiac. Internaționalul a avut un rol important în salvarea lui Christian Eriksen. Trist este faptul că a rămas marcat de cele întâmplate. Fotbalistul a mărturisit că nu va putea uita niciodată acea zi.

Salvatorul Simon Kjaer, afectat de ceea ce a pățit Christian Eriksen

În minutul 42 al meciului dintre Danemarca și Finalanda, s-a prăbușit pe gazon și a fost resuscitat chiar pe teren. Căderea neașteptată a fotbalistului a speriat întreaga asistență prezentă pe ”Parken” din Copenhaga. A fost nevoie de defibrilator pentru a fi resuscitat. Până la sosirea echipei medicale pe gazon, Kjaer a intervenit și s-a asigurat că Eriksen nu și-a înghițit limba, după care a recurs la câteva încercări de resuscitare și i-a făcut respirație gură la gură. Apoi, s-a dat la o parte când au intervenit doctorii. Kjaer nu a stat însă cu mâinile în sân nici după intervenția echipei medicale. Fundașul a realizat imediat că pe stadion se află o persoană care suferă cel mai mult, soția lui Eriksen. Așa că, alături de portarul lui Leicester, Kjaer s-a dus imediat la marginea terenului pentru a o consola pe Sabrina.

Pentru că starea de sănătate a lui Christian Eriksen a fost una mai bună, după starea de șoc creată în minutul 42, meciul s-a reluat la cererea jucătorilor. Totul, într-o atmosferă emoționantă în care fanii ambelor echipe au scandat numele mijlocașului danez. Ulterior, mijlocașul a fost transportat la un spital din Copenhaga.

“Nu o să uit niciodată acea zi”

Simon Kjaer, al cărui gest a atras foarte multe reacții demne de lăudat, e convins că nu va putea uita niciodată momentul de groază din meciul Danemarca – Finlanda, scor 0-1.

Nu o să uit niciodată ziua aceea. Acum Christian e bine, este cu familia, noi toți am reacționat ca o echipă, fiecare cum este potrivit în funcție de persoana sa. Dar sunt mândru de cum ne-am descurcat.

Îmi place să-i ajut pe ceilalți, să fiu disponibil. Ca echipă am discutat mult între noi, ne-am concentrat pe lucrurile mici și pe ce s-a întâmplat săptămâna trecută.”, a recunoscut fundașul central de la AC Milan, potrivit tuttosport.com.

De altfel, el este foarte mândru de modul în care a acționat în momentul în care Christian Eriksen a suferit un stop cardio-respirator pe teren.

Sunt mândru de felul în care am reacționat ca echipă și de cum am rămas uniți în aceste momente dificile. Sunt afectat și recunoscător pentru tot sprijinul.”, a spus căpitanul Kjaer, după ce i-a făcut respirație lui Christian Eriksen.