Sărbătoare la CSM București după o perioadă grea. Anunțul EHF, care le bucură pe „tigroaice”

Marian Cărăvan / 11.02.2021, 09:34
Sărbătoare la CSM București după o perioadă grea. Anunțul EHF, care le bucură pe „tigroaice”

Echipa feminină de handbal CSM București a primit o veste extraordinară în această săptămână. După o perioadă grea, e sărbătoare la CSM București. Anunțul EHF, care le bucură pe „tigroaice”.

Sărbătoare la CSM București, după o perioadă grea. Anunțul EHF, care le bucură pe „tigroaice”

CSM București este angrenată și în acest sezon în grupele DELO EHF Champions League. Un sezon atipic, cu mai multe meciuri care au fost amânate, din cauza pandemiei. Și CSM București a fost în această situație. „Tigroaicele” nu au putut disputa două meciuri din Grupa A. Federația Europeană de Handbal a decis deja care e soarta acelor meciuri. Anunțul EHF, care le bucură pe „tigroaice”. Forul continental a decis ca echipele din cauza cărora nu s-au putut disputa meciurile la datele inițiale să piardă cu 0-10. Meciurile au fost amânate după ce unele echipe au semnalat cazuri de Covid-19.

CSM București nu a putut disputa meciurile cu Bietigheim (acasă) și cu Rostov-Don (deplasare). „Tigroaicele” au câștigat la „masa verde”, forul continental considerând că din cauza adversarelor nu s-au putut disputa cele două meciuri. Astfel, cu cele patru puncte obținute în urma deciziei EHF, CSM București a urcat până pe locul 2 în clasamentul Grupei A. Sărbătoare la CSM București. Formația bucureșteană e acum la un punct în spatele liderului Metz. Un singur meci mai au de disputat „tigroaicele”, chiar cu Metz.

Rezultatele decise la „masa verde” în Grupa A

Krim Ljubljana – Esbjerg 0-10
Vipers Kristiansand – Metz Handball 0-10
Rostov – Don-Vipers Kristiansand 10-0
CSM București – BBM Bietigheim 10-0
Rostov-Don – CSM București 0-10
Vipers Kristiansand – BBM Bietigheim 10-0

Sarbatoare mare la CSM Bucuresti, dupa anuntul EHF
Sarbatoare mare la CSM Bucuresti, dupa anuntul EHF

Victoria cu Metz le aduce „tigroaicelor” primul loc în grupă

După decizia EHF, clasamentul Grupei A a suferit unele modificări majore. Anunțul EHF le bucură pe tigroaice. CSM București a ajuns pe locul secund în Grupa A și are șanse mari să termine chiar pe prima poziție. O singură etapă a mai rămas de disputat din Grupa A. CSM București are meci în deplasare cu Metz, liderul grupei. Între cele două echipe este diferență de doar un singur punct, astfel că elevele lui Adrian Vasile au șansa de a trece în fruntea clasamentului.

Metz – CSM București e sâmbătă, 13 februarie, de la ora 17:00.

Iată cum arată acum clasamentul din Grupa A.

1. Metz Handball 18p; 2. CSM București 17p; 3. Rostov-Don 17p; 4. FTC Budapesta 16p; 5. Vipers Kristiansand 14p; 6. Team Esbjerg 10p; 7. Krim Ljubljana 7p; 8. BBM Bietigheim 3p.

CSM București a câștigat Liga Campionilor în anul 2016.