Sârbii sar în apărarea României după decizia dată de UEFA. “Rușinoasă. Este o lovitură cu adevărat mare primită de vecinii noștri”

Ioan Valentin Oprea 21.09.2023, 08:38
Sârbii sar în apărarea României după decizia dată de UEFA. “Rușinoasă. Este o lovitură cu adevărat mare primită de vecinii noștri”

După ce UEFA a penalizat România pentru incidentele din timpul partidei cu Kosovo, din prelminariile pentru EURO 2024, presa din Serbia a sărit în apărarea FRF.

Jurnaliştii din ţara vecină au alocat spaţii ample acestui subiect şi au subliniat la unison că forul condus de slovenul Aleksander Ceferin a fost mult prea dur în acest caz.

România – Kosovo a fost întrerupt timp de 50 de minute, după ce ultraşii din gruparea „Uniţi sub Tricolor” au afişat un banner cu mesajul „Kosovo e Serbia”.

Comisia de Disciplină a UEFA a analizat ieri în detaliu speţa şi a decis ca FRF să fie amendată cu suma de 52.000 de euro. În plus, naţionala lui Edi Iordănescu va fi obligată să evolueze în următoarea partidă de pe teren propriu, cu Andorra, doar în faţa unui public alcătuit din copii sub 14 ani.

Sârbii, revoltaţi de sancţiunea UEFA

Presa din Serbia a titrat că sancţiunea aplicată de UEFA este una „ruşinoasă” şi lipsită de temei. „Pedeapsă rușinoasă primită de România pentru bannerul ‘Kosovo e Serbia’. Este o lovitură cu adevărat mare primită de vecinii noștri”, au scris ziariştii de la Kurir.

Pe aceeaşi lungime de unde au fost şi cei de la Espreso. Aceştia se poziţionează de partea României şi concluzionează că decizia este una draconică. „Șoc! Stadion suspendat din cauza bannerului ‘Kosovo e Serbia’ – UEFA este nemiloasă”, au subliniat jurnaliştii sârbi.

Meciurile din octombrie, decisive pentru tricolori

Publicaţiile Novosti şi Hotspot nu au ratat, la rândul lor, ocazia să-şi manifeste iritarea faţă de modul în care UEFA a tratat scandalul de la România – Kosovo. Catalogată drept „brutală şi ruşinoasă”, decizia forului de la Nyon este văzută ca fiind o piedică importantă în drumul tricolorilor spre turneul final din Germania, de anul viitor.

Nu la fel a fost primită decizia UEFA de către presa din Kosovo. Jurnaliştii de la Pristina afirmă că sancţiunea este una blândă, iar România trebuia să primească o pedeapsă mult mai dură.

Cu 12 puncte în clasament, Nicuşor Stanciu şi ceilalţi coechipieri ai săi pot obţine biletele pentru EURO încă de luna viitoare.

Pentru a-şi asigura prezenţa la EURO încă din octombrie, tricolorii au nevoie de două victorii cu Belarus şi Andorra, coroborate cu două eşecuri ale Israelului în confruntările cu Elveţia şi Kosovo. România şi Israel sunt separate, pentru moment, în clasament de numai un singur punct.

Urmăriți Playsport.ro și pe