Scandal de amploare în Formula 1! Max Verstappen îl acuză pe Lewis Hamilton de lipsă de fair-play. “Ei sărbătoreau, iar eu eram pe patul de spital”

Dragos Stefanescu 19.07.2021, 14:14
Scandal de amploare în Formula 1! Max Verstappen îl acuză pe Lewis Hamilton de lipsă de fair-play. “Ei sărbătoreau, iar eu eram pe patul de spital”

Duminică, pe circuitul de la Silverstone, s-a desfășurat Marele Premiu al Marii Britanii la Formula 1. După o cursă spectaculoasă, campionul en-titre Lewis Hamilton a câștigat competiția britanică. Însă incidentul petrecut între Hamilton și Verstappen nu a rămas fără reacții după cursă. Scandal de amploare în Formula 1! Max Verstappen îl acuză pe Lewis Hamilton de lipsă de fair-play. “Ei sărbătoreau, iar eu eram pe patul de spital”

Scandal de amploare în Formula 1! Max Verstappen îl acuză pe Lewis Hamilton de lipsă de fair-play. “Ei sărbătoreau, iar eu eram pe patul de spital”

Cursele de Formula 1 garantează ca de obicei pe lângă spectacolul de pe pistă și un duel al piloților în afara circuitelor. Cum competiția a devenit din ce în ce mai acerbă, iar sumele de bani investite tot mai mari, Formula 1 s-a transformat într-un adevarat ring al noilor tehnologii.

Marele Premiu al Marii Britanii a avut loc duminică pe legendarul circuit de la Silverstone în prezența a 140.000 de spectatori. Cursa se anunța extrem de spectaculoasă încă de la start având în vedere că de pe primele două locuri porneau chiar marii favoriți Max Verstappen și Lewis Hamilton.

Cei doi s-au duelat roată la roată pe o mare parte din turul I. La un atac pe interior al septuplului campion mondial, roata stânga-faţă a monopostului Mercedes a atins roata dreapta-spate a mașinii Red Bull. Astfel suspensia maşinii Red Bull s-a rupt şi Verstappen a ieşit în decor. Monopostul lui Verstappen a lovit cu putere barierele de protecţie ale circuitului de la Silverstone. Olandezul a fost ulterior transportat la un spital local pentru teste, ca o măsură de precauţie.

Găsit vinovat pentru ieșirea în decor a olandezului Verstappen, Hamilton a fost penalizat cu 10 secunde. După întreruperea cursei pentru îndepărtarea mașinii lui Verstappen, Hamilton a repornit în cursă și după ce și-a efectuat penalizarea la schimbul de pneuri a revenit până pe poziția a doua. Într-un sprint teribil , Hamilton a reușit în antepenultimul tur să-l depășească pe monegascul Charles Leclerc. Astfel, Lewis Hamilton a câștigat cursa de la Silverstone.

Max Verstappen dezamăgit de atitudinea lui Hamilton

După cursa de la Silverstone, pilotul olandez Max Verstappen nu și-a putut ascunde supărarea pentru incidentul în care a părăsit cursa. Olandezul a dat câteva declarații în care și-a arătat dezamăgirea față de atitudinea nesportivă a lui Hamilton.

Mă bucur că sunt bine. Foarte dezamăgit de a fi scos astfel (n.r. – din cursă). Pedeapsa dată nu ne ajută şi nu face dreptate după manevra periculoasă pe care Lewis a făcut-o pe pistă. Văzându-i cum sărbătoresc când încă eram în spital, arată un comportament lipsit de respect şi nesportiv, dar mergem mai departe”, a spus olandezul Max Verstappen.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe