Scandal imens de rasism în La Liga! Motivul incredibil pentru care jucătorii Valenciei au ieșit de pe teren

Radu Bordei 05.04.2021, 11:41
Scandal imens de rasism în La Liga! Motivul incredibil pentru care jucătorii Valenciei au ieșit de pe teren

Scandal imens de rasism în La Liga! Un nou incident de acest gen a stricat un meci de fotbal. Fenomenul este tot mai inundat de astfel de scandaluri de rasism, extrem de regreetabile și care nu își au locul nicăieri.

Și românii au fost prinși, în ultima perioadă în astfel de controverse. Arbitrul Sebastian Colțescu a fost acuzat după un meci din Liga Campionilor. Nicolae Stanciu este și el în centrul unei anchete, după conflictul de la meciul dintre Rangers și Slavia, din Europa League. Românul ar fi fost, de data aceasta, victima abuzurilor de acest gen, venite din partea adversarilor. Acum La Liga este zguduită de un nou scandal

Scandal imens de rasism în La Liga! Motivul incredibil pentru care jucătorii Valenciei au ieșit de pe teren

Trecuseră 30 de minute de la startul partidei dintre Cadiz și Valencia, la scorul de 1 la 0, când a început un conflict între fundașul „liliecilor”, Mouctar Diakhaby, și Juan Cala, de la Cadiz. Cei doi s-au ciondănit, în urma unui corner, apoi fundașul de culoare a alergat la adversarul său și l-a luat la rost. Arbitrul a întrerupt partida pentru a afla ce s-a petrecut. Diakhaby l-a acuzat pe rivalul lui că i-ar fi adresat remarci rasiste.

Jucătorii Valenciei au părăsit terenul, în semn de solidaritate cu colegul lor

Fundașul n-a mai dorit să continue partida, iar colegii lui s-au raliat în semn de solidaritate. Fotbaliștii Valenciei au decis să pelce la vestiar și partida s-a întrerupt.

Partida s-a jucat până la final, iar Valencia a pierdut

Au urmat paralmentări între cele două tabere, pentru ca meciul să se poată juca până la final. Oaspeții au hotărât, până la urmă, să reintre pe gazon.

Apărăm onoarea clubului, dar nu tolerăm nicio manifestare de rasism. Am purtat o discuție cu jucătorii, aceștia au decis să reintre pe gazon. Dar ceea ce s-a întâmplat nu este un lucru bun și vrem măsuri. Nu rasismului!, a sunat mesajul Valenciei pe rețelele de socializare

Pe teren nu s-a mai întors, însă, Diakhaby, Fundașul a fost afectat și a mai refuzat să joace. Clubul a declarat că îi înțelege decizia și o susține sută la sută. Fotbalistul le-ar fi transmis colegilor să joace, dar că el nu va mai lua parte la meci.

Suntem alături de tine mereu, Mouctar. Ești puternic, a fost mesajul clubului. Incidentul se pare că a lăsat urme în mentalul Valenciei, care nu a putut să se mai concentreze. Cadiz s-a impus cu 2 la 1, dar meciul rămâne ca o pată în istoria La Liga.

Urmăriți Playsport.ro și pe