Ultimă oră: Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros, iar Ana Bogdan s-a calificat automat în turul următor. Decizie incredibilă a niponei

Sorin Chiriac 31.05.2021, 21:24
Ultimă oră: Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros, iar Ana Bogdan s-a calificat automat în turul următor. Decizie incredibilă a niponei

Scandal imens la Roland Garros, cu una din rivalele Simonei Halep în prim-plan! Este vorba chiar de numărul 2 mondial, Naomi Osaka. Sportiva niponă riscă să părăsească turneul francez mai repede decât se gândea cineva. Și nu datorită faptului că o adversară ar fi mai în formă.

Motivul este unul la care nu se aștepta nimeni. Și poate afecta și prezența campioanei de la US Open și Australian Open, la viitorul turneu de Grand Slam, cel de la Wimbledon. Osaka este amenințată de organizatori că nu va mai participa nici la Londra.

Scandal imens la Roland Garros, cu una din rivalele Simonei Halep în prim-plan! Riscă să fie suspendată: „Am probleme mentale”

Update. Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros! Șansă imensă pentru Ana Bogdan, care s-a calificat în turul următor fără să joace. Duelul Ana Bogdan – Naomi Osaka era programat miercuri, de la ora 12:00.

Potrivit BBC.com, Naomi Osaka, numărul 2 WTA, a luat decizia de a se retrage de la Roland Garros. În urmă cu doar câteva ore, organizatorii Grand Slam-ului de la Paris anunțau ca iau în calcul suspendarea niponei de la Roland Garros. Motivul? Sportiva nu dorește să participe la conferințele de presă.
Ea a spus că „a suferit de depresie” după primul titlu de Grand Slam cucerit, în 2018, iar conferințele de presă îi oferă o stare de „anxietate”.


Sportiva din Japonia a suprins pe toată lumea când a anunțat că nu va mai participa la întâlnirile cu jurnaliștii, de după sau de dinaintea partidelor. Osaka a emis un comunicat, pe rețelele de socializare, prin care a anunțat de ce renunță să respecte obligațiile față de reprezentanții presei.

Naomi Osaka nu mai vrea să participe la conferințele de presă

De multe ori am impresia că jurnaliștii nu respectă deloc starea de sănătate mentală a sportivilor. De cele mai multe ori se pun aceleași întrebări, la care am mai răspuns de multe ori. Sau chestiuni care mă fac să mă îndoiesc de mine. Iar eu nu vreau să am de-a face cu oameni care se îndoiesc de mine. Consider că, de multe ori, conferințele de presă reprezintă un mod prin care un om este lovit când este la pământ. De aceea, nu voi mai participa, a declarat Osaka.

Binențeles, vestea nu a fost primită deloc bine de organizatorii competiției. Iar japoneza riscă o sancțiune uriașă.

Poate fi interzisă de la toate turneele de Grand Slam

Problemele mentale, enunțate de japoneză, nu i-au impresionat pe organizatorii de la Roland Garros, dar nici de la celelalte turnee de Grand Slam.

Cu toți ne gândim la binele sportivilor și vrem să o sprijinim și pe Naomi, cu problemele ei. Toți sportivii merită considerare și suport. Dar, în același timp, trebuie să îi amintim că are și obligații. Nu este corect față de ceilalți competitori ca cineva să aibă un tratament preferențial, este comunicatul emis de cei care organizează Roland Garros.

Japoneza a fost deja amendată cu aproape 15.000 de euro, o sumă infimă pentru sportiva care doar anul trecut a câștigat peste 40 de milioane de euro. Dar, dacă Osaka va mai continua cu această atitudine, s-ar putea trezi suspendată din turneele de Grand Slam, ceea ce ar constitui o lovitură dură pentru cariera ei. Absența ei de la Wimbledon ar constitui un avantaj pentru Simona Halep, care este așteptată să revină la Londra.

În primul meci la Roland Garros, numărul doi mondial a trecut de Patricia Țig, în două seturi.

Urmăriți Playsport.ro și pe