Scandal la CFR Cluj cu vedeta echipei. Jucătorul mazilit de Petrescu și Varga dă în judecată clubul ardelean

Iosif Pintilie 07.01.2023, 09:38
Scandal la CFR Cluj cu vedeta echipei. Jucătorul mazilit de Petrescu și Varga dă în judecată clubul ardelean

În septembrie, CFR Cluj spera să dea lovitura cu transferul unui internațional senegalez ce promitea multe. Ibrahima Mbaye era transferat de campioana României. Fundașul lateral de 28 de ani era cedat gratuit de gruparea italiană Bologna în Gruia.

Cotat de Transfermarkt, la momentul transferului, la 700 de mii de euro, Mbaye nu a jucat nici măcar un minut sub comanda lui Dan Petrescu. Impresarul său anunță că nu mai există o cale de împăcare între părți.

CFR Cluj se va judeca cu Ibrahima Mbaye

Giuseppe Accardi, impresarul lui Ibrahima Mbaye, spune că echipa din Gruia nu i-a oferit șanse fostului jucător de la Inter Milano, deși ar fi meritat. Mai mult,CFR Cluj nu i-ar fi achitat ultimele salarii fotbalistului cu opt selecții în naționala Senegalului.

Din acest motiv, fotbalistul, prin intermediul impresarului său, va merge în instanță, în încercarea de a recupera salariile nepriite, dar și pentru a cere despăgubiri pentru perioada în care nu a evoluat la CFR.

Într-un interviu acordat unei publicații importante din Italia, Giuseppe Accadri a anunțat că fotbalistul pe care îl reprezintă nu mai are permis de muncă, motiv pentru care nu se poate întoarce în România. Accardi a vorbit și despre Răzvan Zamfir, pe care l-a făcut mincinos.

”Jucătorul nu este pe listă și nici nu se poate întoarce în România pentru că nu are permis de muncă.

(n.r. – despre Răzvan Zamfir) Mi-a zis doar minciuni. E un mincinos! Mai mult decât atât, jucătorul nici măcar nu și-a primit ultimele salarii. Și mai sunt și alți jucători în aceeași situație. Mbaye chiar le-a dat bani unor jucători africani pentru a-i ajuta.

După plecarea de la Bologna, Răzvan Zamfir a pus o mare presiune. Negociam cu niște echipe din SUA, dar, în cele din urmă, am fost convinși de aprecierea directorului sportiv și am acceptat. Când am semnat contractul eram fericiți, dar apoi nu l-au trecut pe listă.

”Vom lua măsuri pe căi legale”

Pe 17 decembrie, când se întorcea în Italia, a fost oprit la Biroul de Imigrări și i s-a spus că nu poate reveni în România pentru că nu are permis de muncă. Dar ce e și mai rău este altceva: nu a fost luat niciodată în calcul de antrenor.

Acum nu se poate întoarce în România, sunt niște probleme birocratice. Acum vom lua măsuri pe căi legale. Vom cere rezilierea contractului și despăgubiri. Am vorbit cu avocații. Ei nu l-au trecut pe listă, iar noi putem cere asta”, a declarat Giuseppe Accardi, într-un interviu acordat pentru ”tuttomercatoweb.com”.

Bologna (131 de meciuri/5 goluri), Inter Primavera (43/6), Livorno (25/2) și Inter (9/0) sunt celelalte echipe din palmaresul fundașului dreapta de 28 de ani. Acesta a adunat 142 de meciuri, șase goluri și șapte pase de gol în Serie A. El a fost al 12-lea transfer făcut de CFR Cluj vara trecută.

Transferurile făcute de CFR Cluj în vara anului 2022

Vito Hammershoy-Mistrati (30 de ani, mijlocaș central) – de la Randers

Jefte Betancor (28 de ani, atacant) – de la Farul Constanța

Denis Kolinger (28 de ani, fundaș central) – de la Vejle

Christopher Braun (30 de ani, fundaș dreapta) – de la FC Botoșani

Simone Scuffet (26 de ani, portar) – de la APOEL Nicosia

Karlo Brucic (30 de ani, fundaș stânga) – de la FC Koper

Karlo Muhar (26 de ani, mijlocaș central) – de la Lech Poznan

Cephas Malele (28 de ani, atacant) – de la Al-Tai

Jean-Claude Billong (28 de ani, fundaș central) – de la Clermont

Rangelo Janga (30 de ani, atacant) – de la Apollon Limassol

Jose „Ze” Gomes (23 de ani, atacant) – de la Seregno

Ibrahima Mbaye (28 de ani, fundaș) – de la Bologna

Urmăriți Playsport.ro și pe