Scandal uriaș în SUA, după un comentariu incredibil în direct. „La fel ca tatăl său, a apăsat pe trăgaci la momentul potrivit”. „Tatăl” a fost condamnat pentru uciderea unui copil

Giosanu Catinca / 07.01.2022, 11:46
Scandal uriaș în SUA, după un comentariu incredibil în direct. „La fel ca tatăl său, a apăsat pe trăgaci la momentul potrivit”. „Tatăl” a fost condamnat pentru uciderea unui copil

Un analist NBC Sports Washington a fost autorul unei gafe incredibile în timpul comentariului meciului din NBA dintre Washington Wizards şi Houston Rockets. El a vorbit despre tatăl lui Kevin Porter Jr., pe care l-a confundat cu un fost jucător. De fapt, bărbatul a fost condamnat pentru omor, transmite News.ro.

Gafa incredibilă a unui jurnalist american

Glenn Consor a făcut o gafă colosală, miercuri, la meciul dintre Washington Wizards şi Houston Rockets. Analistul sportiv a spus, în timpul unei reluări a fazei unui coş de trei puncte reuşit de Porter în ultima clipă, că sportivul “la fel ca tatăl său, a apăsat pe trăgaci în momentul potrivit”.

Astfel, jurnalistul a amintit de trecutul tragic al sportivului, lucru pe care l-a făcut fără intenție. Kevin Porter Sr. a fost condamnat pentru omor, în 1993, după ce a împuşcat o adolescentă de 14 ani. El a primit patru ani şi jumătate de închisoare, însă a susţinut că arma i s-a descărcat accidental. Nouă ani mai târziu, bărbatul a fost împuşcat mortal.

Cum au reacționat marii baschetbaliști

Jucătorul echipei Houston Rochets, Kevin Porter Jr., nu are nicio legătură de rudenie cu fostul baschetbalist Kevin Porter, care a jucat şase sezoane la Baltimore şi Washington Bullets.

LeBron James nu l-a iertat pe jurnalistul american pentru comentariul făcut.

A crezut că era cool!!?? Nu înghiţim asta! Îmi pare rău, dar nu merge aşa! Cât de insensibil poţi fi ca să spui aşa ceva. Valea, omule! Mă rog pentru tine, dar nu ai ce căuta în sportul nostru frumos!”, a fost mesajul lui LeBron James.

Consor a explicat, ulterior, că a fost vorba de o confuzie și și-a cerut scuze public pentru ofensa adusă.

Vă rog să îmi permiteţi să profit de această oportunitate pentru a le cere scuze sincere lui Kevin Porter Jr., familiei sale şi organizaţiei Rockets pentru comentariile pe care le-am făcut în timpul meciului de ieri seară. M-am gândit în mod greşit că Kevin era fiul fostului jucător al echipei Washington Kevin Porter şi nu mi-am dat seama că acele cuvinte folosite pentru a descrie coşul victoriei ar putea răni pe cineva sau să fie insensibile. L-am contactat pe Kevin pentru a-i cere iertare personal şi sper să pot discuta cu el curând.”, a transmis jurnalistul prin intermediul contului său de Twitter.