Scandal uriaș între Porumboiu și Gigi Becali. Fostul patron de la Vaslui devoalează relațiile patronului FCSB cu statul român

Gabriel-Alexandru Ioniță / 16.01.2022, 23:02
Scandal uriaș între Porumboiu și Gigi Becali. Fostul patron de la Vaslui devoalează relațiile patronului FCSB cu statul român

Adrian Porumboiu a făcut declarații care cu siguranță îl vor deranja pe Gigi Becali. Se pare că relația dintre cei doi vechi prieteni s-a răcit în ultime vreme, iar fostul patron de la FC Vaslui a dat câteva detalii care ar putea explica acest lucru.

Omul de afaceri vasluian s-a arătat foarte deranjat de faptul că Gigi Becali spune de câte ori are ocazia în mod public faptul că este singurul finanțator din „vechea gardă” care este în continuare implicat în fotbal. Fostul arbitru FIFA a explicat de ce crede că s-a ajuns la această situație și a spus că Becali a profitat de o conjunctură favorabilă.

Porumboiu îl acuză pe Gigi Becali că a fost ajutat de statul român pentru a face avere

Concret, Porumboiu a spus nici mai mult nici mai puțin decât că Becali a fost beneficiarul unor „cadouri” de la statul român prin intermediul ANRP. Practic finanțatorul FCSB-ului ar fi primit de la stat sume mult mai mari decât prețul pieței pentru expropierile unor terenuri pe care le deținea.

Gigi a avut norocul, norocul între ghilimele, să încaseze sume cu adevărat uriașe de la ANRP. Cine nu ar reuși financiar cu asemenea sume, care, practic, sunt un cadou de la stat? Apropo, nu-mi place stilul lui Gigi, care observ că trebuie să amintească de 10 ori pe an că el e singurul care a rămas în fotbal.

Chiar dacă fiecare dintre cei care nu mai sunt în fotbal are motivațiile sale, în niciun caz nu este problema lui să ne înșire la multe din aparițiile lui. Norocul lui și ghinionul nostru a fost că noi nu am beneficiat de sumele imense de la ANRP!”, a spus Adrian Porumboiu potrivit gsp.ro.

Exemplu concret oferit de fostul finanțator de la FC Vaslui

Gsp a oferit detalii din afacerea în urma căreia Gigi Becali și nepotul său, Vasile Geambazi, au primit 75 de milioane de euro în schimbul unui teren care era evaluat la numai 1 milion. De altfel, această afacere chiar a fost anchetată de DNA.

DNA a și investigat acest dosar, însă ulterior, după mai mulți ani, l-a clasat și cei doi au scăpat de urmărirea penală. Schema prin care s-a ajuns de la 1 milion la o sumă de 75 de ori mai mare a fost întâlnită și în cazul altor mari despăgubiri care au fost analizate de DNA și care chiar s-au lăsat cu condamnări în instanță. Becali și Geambazi au cumpărat cu 4 milioane de lei un teren de la o persoană care se afla în litigiu cu statul și aștepta de ani buni să fie despăgubită. Cei doi și-au reevaluat terenul, la o sumă mult mai mare, după care s-au adresat și ei Justiției.

În cazul lor, Justiția s-a mișcat fantastic de repede. Într-un singur termen, pe 21 mai 2012, Curtea de Apel Bucureşti a decis că Geambazi trebuie să primească banii.

Statul a atacat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde, de asemenea, s-a judecat cu o rapiditate ieșită din comun. Cazul a fost judecat tot într-o singură şedinţă de către judecătoarele Simona Marcu, Gabriela Bogasiu şi Liliana Vişan, care au respins recursul Comisiei de Restituire și au decis, printr-o hotărâre irevocabilă, că Geambazi și Becali trebuie să încaseze 75 de milioane de euro, conform sursei citate.

Gigi Becali vrea să dea o lovitură de milioane de euro cu o mutare neașteptată. Patronul FCSB și-a dezvăluit planul în direct, la TV