Scandal uriaș la meciul Brazilia – Argentina. Poliția și autoritățile sanitare au dat buzna pe teren. Partida a fost suspendată

Gheorghiu Dan 06.09.2021, 01:00
Scandal uriaș la meciul Brazilia – Argentina. Poliția și autoritățile sanitare au dat buzna pe teren. Partida a fost suspendată

Meciul dintre Brazilia și Argentina, din preliminariile Cupei Mondiale 2022, a fost oprit la foarte scurt timp de la startul jocului. Motivul: polițiștii și membrii autorității sanitare din Sao Paolo au vrut să bage în carantină patru coechipieri ai lui Messi.

Scandal mondial la Brazilia – Argentina. S-a jucat doar cinci minute și jumătate

Brazilia – Argentina, meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale 2022, s-a jucat doar aproape șase minute. Mai mulți bărbați în civil au apărut în stadion și au pătruns pe teren, spre stupoarea fanilor și a milioane de telespectatori. S-a creat o busculadă, apoi jucătorii naționalei Argentinei au ieșit de pe teren. Messi a rămas să discute cu „invadatorii” și a aflat că aceștia sunt de la poliție și de la autoritatea sanitară braziliană.

Oficialii au venit să-i plaseze în carantină pe jucătorii argentinieni Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovani Lo Celso și Emiliano Buendia (primii trei erau titulari). Aceștia provin de la cluburi din Anglia și, conform autorităților braziliene, au dat declarații false la intrarea în țară.

Conform reglementărilor actuale din Brazilia, orice cetățean care a stat 14 zile sau mai mult în Marea Britanie înainte de a veni în țară, este obligat să efectueze 14 zile în carantină.

Meci suspendat, decizia o ia FIFA

Messi a vorbit cu oficialii brazilieni prezenți pe teren și, conform presei internaționale, a avut loc următorul dialog.  „Știm că nu e cel mai potrivit moment, dar sănătatea națiunii braziliene este pe primul loc”. Messi a replicat. „Ok, dar de ce nu ați venit până acum, suntem de trei zile aici. Se uită o lume întreagă la noi, ne facem de râs”.

Parlamentările de pe teren s-au încheiat repede, iar jucătorii argentinieni au plecat la vestiare. Ulterior, Messi a revenit, fără tricoul naționalei pe el, ci cu o vestă de fotograf. S-a mai întreținut cu Neymar și cu Dani Alves, foștii săi coechipieri la Barcelona.

Brazilienii au rămas pe teren, au jonglat cu mingea și au așteptat decizia. CONMEBOL (echivalentul UEFA în America de Sud) a anunțat după o jumătate de oră că meciul a fost suspendat și că o decizie trebuie să ia departamentul de competiții al FIFA. Argentinienii au plecat de la stadion direct la aeroport, fără ca vreunul dintre jucători să fie reținut.

Selecționerul argentinian Lionel Scaloni a explodat la final. „Suntem de trei zile în Brazilia, de ce nu au venit la hotel? CONMEBOL ne-a dat ok-ul să jucăm. E cel mai frumos meci din America și și-au bătut joc de el. Jucătorii mei voiau să joace, la fel și cei brazilieni”, a spus Scaloni la o televiziune din Argentina.

Naționala Braziliei a rămas pe teren, iar după anunțul că meciul a fost suspendat le-au oferit fanilor din tribune o partidă între titulari și rezerve, pe jumătate de teren.

Cele două echipe s-au întâlnit din nou la mai puțin de două luni de la finala Copa America, câștigată de Argentina chiar pe Maracana, după 1-0 în finală.

Dacă se decide rejucarea, preliminariile din America de Sud devin și mai complicate, pentru că programul este deja depășit, iar datele FIFA rămase sunt tot mai puține.

Urmăriți Playsport.ro și pe