Scăparea lui Ciprian Tătărușanu. Proaspăt campion în Serie A cu Milan, portarul ar putea juca la un alt club uriaș al Italiei

Gabriel-Alexandru Ioniță / 28.06.2022, 11:46
Scăparea lui Ciprian Tătărușanu. Proaspăt campion în Serie A cu Milan, portarul ar putea juca la un alt club uriaș al Italiei

Ciprian Tătărușanu a câștigat titlul în Serie A cu AC Milan la finalul sezonului trecut, dar nu a jucat foarte multe meciuri pentru echipa antrenată de Stefano Pioli. Portarul român în vârstă de 36 de ani a fost în umbra francezului Mike Maignan și a apărat doar în momentul în care acesta a fost accidentat.

Tătărușanu a avut și prestații remarcabile, în special în „Derby della Madonnina” din toamnă. Atunci i-a apărat un penalty lui Lautaro Martinez, iar meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Dar a și comis greșeli imaprdonabile la acest nivel, ca în meciul cu Fiorentina din noiembrie anul trecut.

Ciprian Tătărușanu este dorit de Napoli

Este clar deci că Ciprian Tătărușanu nu are cum să îi ia fața lui Mike Maignan în poarta lui Milan. Iar, în cazul în care va dori să prindă mai multe minute pe teren, fostul internațional român ar putea primi o șansă nesperată de o rivală din Serie A.

Gazzetta dello Sport scrie că cei de la Napoli ar fi interesați de portarul român. Echipa antrenată de Luciano Spaletti îl va pierde în această vară pe columbianul David Ospina. El nu mai vrea să își prelungească înțelegerea care expiră la finalul aceste luni. Din informațiile venite până în acest moment din presa internațională, Ospina ar urma să semneze cu Al-Nasr SC, din Emiratele Arabe Unite.

Astfel, napoletanii se află în căutarea unui alt portar care să creeze concurență în sezonul viitor pentru titularul Alex Meret. Și s-au gândit inclusiv la Ciprian Tătărușanu. Sursa citată notează că cei de la Milan ar fi de acord să îl cedeze pe fostul jucător de la Gloria Bistrița, FCSB, Fiorentina, Nantes sau Olympique Lyon. Pioli se mai bazează pe acea poziție, pe lângă Maignan, și pe Andrea Plizzari și pe veteranul Antonio Mirante.

Portarul român este a doua variantă a napoletanilor, după Salvatore Sirigu

Ciprian Tătărușanu are pare însă de concurență serioasă pentru acest potențial transfer. Jurnaliștii italieni notează și că prima variantă a lui Napoli ar fi în acest moment veteranul de 35 de ani Salvatore Sirigu. Cel mai probabil, acesta nu își va mai prelungi contractul cu Genoa după retrogradarea echipei în Serie B și își va dori o nouă experiență în Serie A.

Bineînțeles, Tătărușanu are și opțiunea de a rămâne rezerva lui Mike Maignan la AC Milan. El mai are contract pe San Siro până în iunie 2023, iar salariul său este unul destul de mare.

EXCLUSIV. Ciprian Tătărușanu, înapoi la națională. „A fost un șoc când s-a retras!” Nume surprinzătoare pe lista cu portari a lui Edi Iordănescu. VIDEO