Scene incredibile în Belarus. Hamutovski a fost arestat și riscă să fie condamnat

Giosanu Catinca 01.10.2022, 11:03
Scene incredibile în Belarus. Hamutovski a fost arestat și riscă să fie condamnat

Vasili Hamutovski (44 de ani), fostul portar important al Stelei, actuala FCSB, din perioada 2003-2006, a revenit în atenția publicului după ce s-a depistat că a fost arestat și riscă să fie condamnat.

Pedeapsa uriașă pe care ar putea-o primi Vasili Hamutovski

Fostul portar bielorus Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus pe motiv că a participat la un protest împotriva regimului impus de Lukashenko și împotriva războiului dintre Rusia și Ucraina.

Pe internet circulă un videoclip în care se vede cum fostul portar al Stelei a fost luat pe sus de polițiștii din Belarus. Imaginile i-au șocat pe fanii fostului sportiv. Suporterii își fac griji pentru viitorul lui Hamutovski. Acesta riscă să primească o pedeapsă uriașă după ce a participat la manifestația împotriva regimului impus de Lukashenko.

Fostul portar riscă să ajungă la închisoare

Presa din străinătate titrează că fostul portar bielorus Vasili Hamutovski ar putea primi între trei și șapte ani de închisoare. De asemenea, el riscă să fie sancționat cu o amendă sau restricții de libertate.

Fostul goalkepper a făcut deplasarea în Belarus pentru o operație la nivelul piciorului. Dublul campion al României cu Steaua este angajat în cadrul clubului din Ghencea, unde este antrenor cu portarii Academiei echipei susținute de Ministerul Apărării Naționale. El se va ocupa de pregătirea tinerilor portari ai Stelei, până când războiul din Ucraina va lua sfârșit.

Ce acuzații i se aduc fostului mare goalkeeper

Hamutovski s-a ales cu dosar penal după ce a participat la protestul organizat împotriva regimului impus de Lukashenko și împotriva războiului dintre Rusia și Ucraina. El este acuzat de ”organizare și pregătire a acțiunilor care încalcă grav ordinea publică sau participarea activă la acestea”, conform celor de la ex-press.by.

Fostul mare goalkeeper din Belarus, în vârstă de 44 de ani, a fost legitimat de-a lungul timpului la Steaua, Petrolul Ploiești, BATE Borisov, Dinamo Moscova, FC Augsburg și Dinamo Minsk.

Ultima echipă la care Vasili a activat ca antrenor cu portarii a fost FC Lviv.