Scene incredibile între Elisabeta Lipă și Eduard Novak pe aeroportul Otopeni. „Ați venit total nepregătit”

Giosanu Catinca 26.09.2022, 18:08
Scene incredibile între Elisabeta Lipă și Eduard Novak pe aeroportul Otopeni. „Ați venit total nepregătit”

Elisabeta Lipă i-a luat pe toți prin surprindere cu reacția pe care a avut-o, luni, pe aeroportul Otopeni. Multipla campioană olimpică la canotaj i-a dat peste nas ministrului Eduard Novak, după ce delegația care a reprezentat România la Campionatele Mondiale de Canotaj din Cehia a revenit în țară.

Elisabeta Lipă, atac la ministrul Eduard Novak

Delegaţia României care a obţinut patru medalii de aur la Campionatul Mondial de canotaj de la Racice a revenit luni în ţară. Sportivii români au fost primiți cu mare fast de către ministrul Novak.

Fosta mare canotoare, Elisabeta Lipă, a scos în evidență faptul că au fost momente în care temperatura resimțită de sportivii noștri în timpul curselor a fost și de 1 grad.

Domnule ministru, nu vreau să uitați ce ați promis.

Știți ce înseamnă tot sprijinul. Și articulez, apăsat, tot sprijinul.

Domnule ministru, văd că ați venit total nepregătit. Vă așteptam cu un carton pe care să scrie ceva frumos, dar am venit prea repede și se tipărește mai greu.

După întâlnirea de la Europene ați zis că vom avea tot sprijinul, pentru că în afară de răsplată, noi merităm și o pistă de canotaj. Și aici avem nevoie de sprijinul domnului minstru, al președintelui COSR, al miniștrilor Dezvoltării. Avem 99 la sută șanse să avem acea pistă pe raza orașului Pantelimon. Ar fi o bucurie mare.”, a spus Elisabeta Lipă.

Ce a nemulțumit-o pe fosta mare canotoare

Oficialul a lăudat mai apoi performanțele sportivilor noștri.

Azi sunt un președinte extrem de fericit pentru că acești copii minunați au scris istorie.

Dragi sportivi, vreau să vă mulțumesc pentru cum v-ați dăruit și cum ați abordat toate cursele.

Pot să vă spun că am făcut istorie, am bătut recorduri.

Ionela Cozmiuc a făcut o cursă de senzație. E foarte greu să fii campion mondial la simplu. Avem un dublu rame de băieți cu un rezultat istoric. La fel, la dublu vâsle feminin, la 8+1 feminin.”, a mai spus fosta mare canotoare.

Echipajul de 8+1 feminin a dominat de la început până la sfârşit proba regină a canotajului, fiind cronometrat cu timpul de 06 min 01 sec 14/100, la distanţă de Olanda (06:05.04) şi Canada (06:07.51).

Delegaţia ţării noastre a participat cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi la Mondialele de la Racice, reuşind să califice nouă în finalele pentru medalii. Bilanţul final a fost de patru medalii de aur, trei locuri patru şi două locuri şase.