Scene incredibile pe terenul de tenis din cauza războiului ruso-ucrainean. Ce au putut să facă Marta Kostyuk și Daria Kasatkina la turneul din Japonia

Bogdan Solomon 27.09.2023, 09:42
Scene incredibile pe terenul de tenis din cauza războiului ruso-ucrainean. Ce au putut să facă Marta Kostyuk și Daria Kasatkina la turneul din Japonia

Deși a trecut mai bine de un an de când trupele rusești au atacat pentru prima dată Ucraina, războiul își pune în continuare amprenta și în lumea sportului. Stau mărturie scenele incredibile surprinse în timpul turneului WTA 500 din Tokyo, cu Marta Kostyuk și Daria Kasatkina protagoniste.

Scene incredibile din cauza războiului ruso-ucrainean. Ce au făcut Marta Kostyuk și Daria Kasatkina la turneul din Japonia

Cunoscută pentru reacțiile dure la adresa sportivilor ruși și bieloruși, Kostyuk a „recidivat” și cu prilejul meciului din turul inaugural al competiției japoneze, printr-un gest fără precedent: a refuzat să se fotografieze împreună cu adversara la fileu, înaintea startului.

Kasatkina i-a oferit replica pe teren, impunându-se în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 6-3, după două ore și 26 de minute de joc. A fost prima confruntare a celor două de la izbucnirea războiului. Trebuie spus că ucraineanca a refuzat și tradiționala strângere de mână de la final, gest devenit obișnuință, însă, pentru momentele în care dă piept cu sportive din Rusia sau Belarus, chiar dacă acestea evoluează sub un steag negru.

În primăvară, Marta Kostyuk și-a trecut în cont primul titlul al carierei, la Austin, învingând-o în finală pe rusoaica Varvara Gracheva, iar în discursul de după meci a transmis apăsat că dedică trofeul „tuturor oamenilor care luptă și mor”.

Gabriela Ruse a încercat s-o calmeze: „Nu are nicio legătură una cu cealaltă”

În altă ordine de idei, Marta Kostyuk formează alături de Gabriela Ruse una dintre perechile redutabile ale momentului în proba de dublu, dovadă fiind parcursul excelent din actualul sezon: sferturi de finală la Roland Garros și optimi la US Open. Românca a dezvăluit că a încercat să-și tempereze partenera, dar aceasta rămâne o aprigă contestatară a sportivelor din Rusia și Belarus.

„Nu e o situație prea ușoară pentru ea și cred că nu e ușoară situația nici pentru rusoaice, nici pentru Belarus, nici pentru nicio fată din părțile astea (n.r. lângă zona de conflict). Nu știu acum ce să zic, ea nu este de acord cu ce se întâmplă și are o problemă cu fetele din aceste țări (n.r. Rusia și Belarus).

Eu i-am explicat însă că nu are nicio legătură una cu cealaltă. Însă ea mereu îmi spune că cumva ar trebui să se intervină și să se spună că nu sunt de acord cu războiul. Acum, eu nu mă bag că nu e treaba mea și eu încerc să stau în țara mea liniștită, fără război”, a declarat Ruse.

Urmăriți Playsport.ro și pe