Scene înfiorătoare în apartamentul lui Țiriac din Primăverii. Droguri uscate în cuptorul cu microunde. Ce au constatat procurorii

Giosanu Catinca 02.10.2022, 11:36

Ion Alexandru Țiriac, fiul lui Ion Ţiriac, a avut, la un moment dat, interdicție de a părăsi ţara. Măsura a fost impusă după ce a fost suspect de consum și trafic de droguri de mare risc. El ar fi fost dat de gol de un indian, care le-a povestit anchetatorilor că a cumpărat stupefiante de la fiul magnatului român. Omul și-a schimbat mai târziu declarația, din motive necunoscute, iar moștenitorul lui Țiriac a scăpat de acuzațiile din dosar.

Fiul lui Ion Țiriac, implicat într-un scandal cu droguri

Oamenii legii s-au mobilizat după ce le-a ajuns la urechi că în apartamentul în care locuiește fiul lui Ion Țiriac se consumă droguri de mare risc. Iubitul Soranei Cîrstea a fost a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni, în anul 2004, când voia să plece în SUA, unde urma să își viziteze mama, Michele Mary von Issenberg, care era internată în spital.

Înainte să ajungă să fie reținut, i-a fost percheziționat apartamentul din cartierul Primăverii. Autoritățile au descoperit că Țiriac jr ascundea cocaină în cuptorul cu microunde. De altfel, acestea sunt singurele probe care au stat în picioare în dosarul în care fiul fostului mare tenismen a fost acuzat de ”trafic și consum ilicit de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței în vederea consumului de droguri”.

A fost reținut pe aeroport

Un indian poreclit Shaloo le-a povestit anchetatorilor cum a consumat droguri în diferite ocazii și în diverse cluburi din București împreună cu Ion Ion Țiriac și alte persoane din anturajul său.

Procurorii l-au trimis în judecată pe Țiriac în baza declarațiilor făcute de indian. În cele din urmă, a fost anchetat numai pentru consum de droguri și pentru că ”a tolerat consumul ilicit de cocaină în apartamentul închiriat la hotelul President din Mamaia”. Și despre această scena există numeroase declarații, dar multe au fost retrase, scrie Libertatea.

La 23 iunie 2004, ora 6.15, aflându-mă pe Aeroportul «Henri Coandă», am fost reţinut şi mi s-a interzis părăsirea ţării, fiind izolat într-o cameră a Poliţiei de Frontieră, fără să mi se aducă la cunoştinţă motivele reţinerii şi fără să mi se prezinte vreun document care să ateste luarea acestei măsuri.”, a arătat Ţiriac jr. într-una dintre cererile depuse în instanţă.

Ce acuzații i-au fost aduse

Același indian care a făcut declarații împotriva fiului lui Ion Țiriac a afirmat, în fața anchetatorilor, că ”în decembrie 2003, a cumpărat de la Ion Ion Țiriac un gram de cocaină la prețul de 100 de euro”, conform sursei citate mai sus. La trei luni distanță, nici declarația cu pricina nu mai avea valoare, bărbatul revenind și spunând ca așa ceva nu s-a întâmplat niciodată.

Fiul lui Țiriac s-a apărat în fața magistraților. Acesta a susținut că mare parte dintre înregistrările telefonice depuse la dosar au fost interpretate greșit. Țiriac jr. a afirmat că a greșit când a zis „cântărel” în loc de „cântăreț”.

De asemenea, a spus că cifrele 5 și 10 făceau referire la numerele de pe tricourile lui Chivu și Mutu. Mai mult, el a declarat că nu își amintește de vreun mesaj, dar crede că se referea la o partidă de pescuit și că 2 grame înseamnă, de fapt, „2 gute”, iar „810” era „ora 8:10”.

De la declanșarea scandalului „Cocaina”, fiul lui Țiriac a refuzat să mai stea de vorbă cu presa. El nu a mai onorat nici măcar invitațiile la evenimente mondene precum petreceri, lansări de produse, sau zile de naștere. Surse din anturajul familiei au dezvăluit că Ion Ion a încetat să discute cu reprezentanții mass-media la cererea tatălui său.