Scene neplăcute la Scoția – Ucraina. O parte a suporterilor britanici a contestat momentul de reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a

Giosanu Catinca / 22.09.2022, 09:33
Scene neplăcute la Scoția – Ucraina. O parte a suporterilor britanici a contestat momentul de reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a

Selecţionata Scoţiei a umilit reprezentativă similară a Ucrainei cu scorul de 3-0, miercuri seara, pe stadionul Hampden Park din Glasgow. Meciul nu a fost lipsit de incidente. O parte a suporterilor britanici a contestat momentul de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

Scene incredibile la Scoția – Ucraina

Ultrașii care au luat parte la meciul de miercuri seara de pe ”Hampden Park” din Glasgow au creat o mulțime de controverse. Ei s-au arătat deranjați de faptul că s-a ținut un moment de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

Dacă unii fani au respectat momentul dedicat Reginei Elisabeta a II-a, dintr-un sector rezervat pentru fanii scoțieni s-au auzit huiduieli puternice. Reacția scoțienilor i-a luat prin surprindere pe britanici. Englezii au fost șocați când au văzut că suporterii refuză să țină momentul de reculegere.

Probabil cele mai puternice huiduieli pe care le-am auzit în Marea Britanie în ultimele săptămâni.”, a notat jurnalistul Anthony Joseph, de la Sky Sports.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a marcat istoria sportului

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață, joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.  Ea a fost cea mai longevivă regină din istoria Regatului Unit. Suverana a lăsat extrem de multe momente memorabile, inclusiv în lumea sportului.

Tot ea a fost cea care i-a înmânat legendarului Bobby Moore trofeul Cupei Mondiale din 1966. A fost prima, și singura dată până în prezent, când Anglia, țara care a inventat fotbalul, s-a încoronat regina lumii în acest sport.

Jucătorul profesionist de tenis Andy Murray a avut și el ocazia să o întâlnească pe Regina Elisabeta cu ocazia participării sale la turneul de la Wimbledon. Fostul lider mondial a făcut o plecăciune în fața Reginei Elisabeta.

Majestatea Sa a vizitat cel mai recent Wimbledon în 2010, eveniment în timpul căruia s-a întâlnit cu jucători din trecut și din prezent, printre care Andy Murray, Serena și Venus Williams, Roger Federer, Martina Navratilova și Billie Jean King, precum și cu băieții și fetele de mingi, oficialii și jucătorii din cadrul turneului de juniori.”, se arată într-un comunicat emis emis de reprezentanții All England Club.