Schimbarea majoră pe care Gică Hagi a făcut-o la Farul: „Suntem prima campioană ever care face asta! Cred că e cea mai frumoasă zi din viața mea”

Radu Bordei 22.05.2023, 15:18
Schimbarea majoră pe care Gică Hagi a făcut-o la Farul: „Suntem prima campioană ever care face asta! Cred că e cea mai frumoasă zi din viața mea”

Farul nu a luat întâmplător campionatul, anunță Gică Hagi. Acesta a explicat secretul din spatele succesului campioanei României.

Gică Hagi despre succesul Farului. Cu ce a inovat „Regele”

Regele a venit cu un sistem care se întâlnește doar în campioanetele puternice din străinătate.

Suntem prima campioană, ever, care nu face cantonament, deloc. Noi venim la prânz, ne antrenăm, mâncăm, apoi fiecare pleacă și doarme acasă. Suntem campioana României care nu face cantonament. Se poate și la noi, nu doar afară. Am învățat asta de la Petrescu, noi cu Galatasaray am stat trei zile în cantonament, am mers la Chelsea, el era acasă. Ne-au bătut, iar el ne-a dat și gol. Și am început să ne gândim,  noi de ce nu putem, doar că stăm în altă zonă? Le mulțumesc jucătorilor că s-au responsabilizat. 

Echipa asta a fost completă, am avut cele mai puține înfrângeri, cele mai multe goluri marcate, mentalitate, un fotbal ofensiv, mereu pe atac, toate acestea ne-au condus la titlu. Avem un grup extraordinar, este greu să construiești un vestiar așa uman, cum suntem noi, niște caractere incredibile. Mă suportă, nu este ușor, sunt dificil, am exigențele mele, când sunt pe teren, sau când vorbesc de fotbal, mă aprind. Departe de teren nu mă mai vedeți, dar când sunt la fotbal este altă poveste. Doar așa progresezi, sunt nebun, nebun, ca să progresez. Eu așa am învățat de la Cruyff, încerc să învăț mereu, să fiu la zi cu tot, să învăț de la toată lumea, a precizat Gică Hagi

„Asta este calitatea mea”

„În sport totul durează o zi, apoi o iei de la capăt. Și eu, notițele pe care le-am pregătit pentru acest meci, tot planul, îl rup și o iau de la capăt. Trebuie să analizez iar, să gândim pentru viitor. Trebuie să fii motivat mereu și ambițios, asta este punctul 2 din formula mea de succes. 

Principala mea calitate e să fac fotbaliștii să se simtă mai buni. Asta am făcut și cu Mateus, cu Morar, nici nu era în plan pentru meciul ăsta. Dar el m-a făcut campion în 2017, a dat gol, a bătut FCSB. De aceea l-am băgat, i-am și zis. Nu era 100 la 100 gata, dar a venit și m-a ajutat, a făcut un meci bun”, a comentat Hagi

Hagi și-a explicat și filosofia de joc, diferită de cea a prietenului și rivalului Dan Petrescu.

Mie îmi place să atac, să am posesie, dar pentru că ne-am apărat prost în primele 20 de minute, am luat gol. Trebuie să faci bine ambele faze, dar eu nu pornesc de la ideea să mă apăr. Pentru că atunci iese 0 la 0, nu câștig și nu ies campion. Eu nu sunt ca Dan, eu trebuie să atac să marchez multe goluri 3-2, 4-3, 6-4, nu contează. Campionii marchează goluri. Și ei au făcut-o, să nu credeți că CFR  nu știe să atace. Au luat 4-5 titluri pentru că au marcat goluri. Ce a făcut Dan este fabulos, să țină clubul sus, în Europa. Dar mie îmi place să atac. 

A fost o duminică perfectă, cred că cea mai frumoasă din viața mea. Nu mai țin minte când am avut atâtea bucurii. A dat și Ianis gol, după atâta timp. Am vorbit cu el și mi-a zis că aștepta să facem și noi ceva deosebit, a comentat Hagi

Urmăriți Playsport.ro și pe