Schimbări majore în Formula 1: Ce se întâmplă cu pilotul Red Bull! E informația momentului

Iulian Ioncea 12.07.2023, 10:59

Dacă în privința câștigătorului Campionatului Mondial de Formula 1 din acest an lucrurile par a fi destul de sigure, Max Verstappen având deja un avans de 99 de puncte în fruntea clasamentului, iată că în restul plutonului au loc mișcări de trupe.

Așa cum Ralph Schumacher, nimeni altul decât fratele lui Michael Schumacher, a anunțat în ultimele săptămâni, Alpha Tauri a luat decizia de a se despărți de Nyck de Vries, pilot care nu a reușit să acumuleze nici măcar un punct în anul 2023.

Însă informațiile lui Ralph au fost doar parțial adevărate! Fratele lui Michael Schumacher anunțase că Nyck de Vries se va despărți de Alpha Tauri în vacanța de vară, adică imediat după Marele Premiu de Formula 1 din Belgia. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, iată că echipa secundă a lui Red Bull a decis să îl concedieze pe olandez încă de acum!

„Decizia a fost luată, sunt destul de sigur. Nyck de Vries a avut punctul culminant la Monza anul trecut și a fost la locul potrivit la momentul potrivit. Este păcat pentru el că probabil nu va putea conduce la Marele Premiu al Olandei”, spunea Ralph Schumacher.

Daniel Ricciardo revine pe circuit

După cum au anunțat deja cei de la Alpha Tauri, înlocuitorul lui Nyck de Vries este Daniel Ricciardo, nimeni altul decât pilotul de rezervă al celor de la Red Bull.

Astfel, Ricci revine pe circuitele de Formaula 1 odată cu Marele Premiul al Ungariei, care va avea loc în perioada 21-23 iulie 2023.

„E bine pentru Daniel Ricciardo și pentru echipă. Alpha Tauri este într-o situație delicată și ar putea folosi puțină experiență”, a adăugat fratele lui Michael Schumacher.

Cea mai bună clasare a lui Nyck de Vries a fost la Monza, în 2022, când conducea o mașină Williams și s-a calsat pe poziția a 9-a. La volanul Alpha Tauri, cel mai sus a reușit să termine în 2023 pe locul 12, la Monaco.

În schimb, Daniel Ricciardo are opt victorii în Formula 1.

„Nu avem dubii cu privire la priceperea lui Daniel Ricciardo la volan, iar el ne cunoaște deja pe mulți dintre noi, așa că integrarea sa nu va fi complicată. Echipa va profita de pe urma experienței sale, din moment ce a câștigat 8 curse în Formula 1.

Aș vrea să-i mulțumesc lui Nyck de Vries pentru contribuția sa valoroasă în timpul petrecut la Alpha Tauri și aș vrea să-i urez mult succes pe viitor”, a spus Franz Tost, directorul echipei.

Urmăriți Playsport.ro și pe