Scindare în FRH? Președintele le contrazice pe Neagu și Pintea: „Nu a fost hoție!”

Giosanu Catinca 17.11.2022, 15:09
Scindare în FRH? Președintele le contrazice pe Neagu și Pintea: „Nu a fost hoție!”

Președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din, a reacționat în urma scandalului iscat după meciul dintre România și Muntenegru de la EHF EURO 2022.

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii, a răbufnit pe rețelele de socializare după meciul pierdut marți. Căpitanul naționalei feminine de handbal a fost foarte deranjată de deciziile luate pe finalul partidei. Ce spune președintele FRH despre cele întâmplate la EHF EURO 2022.

Președintele FRH, reacție virulentă după meciul cu Muntenegru

Elevele lui Florentin Pera s-au arătat nemulțumite de arbitrajul cu Muntenegru și ar fi vrut să organizeze un protest. Jucătoarele intenționau să apară în public cu tricouri inscripționate cu următorul mesaj: ”Respectați-ne munca!”.

Handbalistele nu și-au putut duce la capăt planul, pentru că exista riscul să primească sancțiuni din partea EHF.

Cristina Neagu s-a plâns de arbitrajul din partida cu Muntenegru, dar ea a fost contrazisă de Constantin Din.

”Nu a fost hoție”

Președintele Federației Române de Handbal vede lucrurile diferit. Oficialul a declarat că nu se poate discuta despre ”hoție”. Mai mult, el a subliniat că România a fost pe plus la analiza sa.

”Un arbitraj cu foarte, foarte multe greșeli. Greșeli și de o parte, și de alta. Un arbitraj care teoretic nu ar trebui să existe la un Campionat European.

Nu știu la ce fel de atitudine vă așteptați dumneavoastră. Noi considerăm că ne-am făcut treaba, am avut discuții cu aproape toți membrii Federației Europene prezenți la fața locului. Lucrurile sunt destul de evidente pentru toată lumea și e prea mult spus că a fost o hoție. Nu există hoție, a fost un arbitraj foarte, foarte slab. Asta este opinia dumneavoastră (n.r – că cele mai multe decizii au fost împotriva României), opinia mea este alta.”, a declarat președintele Federației Române de Handbal, pentru sport.ro.

Eu am revăzut meciul ca să știu dacă este cazul să facem memoriu, protest și să aducem în discuție hoția sau nu. Credeți-mă că știu ce vorbesc. Chiar dacă nu îmi convine, asta este realitatea. Eu pot să vă dovedesc cu faze din joc. Nu știu dacă este un lucru bun că sunt singurul care spune lucrurile astea. Eu am colectat aceste decizii ca să putem să știm dacă facem memoriu sau nu.”, a mai spus oficialul.

”În meciul cu Olanda am fost total dezavantajați”

Dacă despre meciul cu Muntengru, spune că România a fost pe plus, când a vorbit despre duelul cu Olanda, lucrurile au stat cu totul diferit. Fostul arbitru a afirmat că tricolorele au fost total dezavantajate.

Într-adevăr, în meciul cu Olanda am fost total dezavantajați. Acele greșeli de arbitraj sunt într-o proporție covârșitoare în favoarea echipei Olandei, dar în meciul cu Muntenegru nu asta este realitatea. Poate e surprinzător ce spun, dar asta e.

Putem să ne certăm cu EHF-ul, că nu suntem de acord, dar oricine poate să vadă meciul și să dovedească. Ei pot zice: ”Unde vedeți voi numai greșeli în favoarea Muntenegrului? Uite câte greșeli sunt în favoarea României. Dacă vreți să ne plângem, ne plângem cu toții”, a concluzionat Constantin Din.