Scoția la EURO 2020. Lot, primul 11, statistici, vedete, program, cote pariuri. Grupa D

Sorin Chiriac / 07.06.2021, 13:41
Scoția la EURO 2020. Lot, primul 11, statistici, vedete, program, cote pariuri. Grupa D

Echipa națională a Scoției este una dintre outsiderele de la Euro 2o2o. Echipa condusă de Steve Clark ajunge din nou la un turneu final european după 25 de ani! Asta se poate transforma însă și într-un avantaj, dacă ambițioșii scoțieni vor reuși să se întreacă pe sine. O șansă în plus ar putea veni și din faptul că două dintre cele trei partide din grupe le vor disputa pe teren propriu, la Glasgow, pe stadionul Hampden Park.

Lotul Scoției la Euro 2020

PORTARI: Craig Gordon (Heart of Midlothian), David Marshall (Derby County), Jon McLaughlin (Rangers).

FUNDAȘI: Liam Cooper (Leeds), Declan Gallagher (Motherwell), Grant Hanley (Norwich City), Jack Hendry (KV Oostende), Scott McKenna (Nottingham Forest), Stephen O’Donnell (Motherwell), Nathan Patterson (Rangers), Andy Robertson (Liverpool), Greg Taylor (Celtic), Kieran Tierney (Arsenal).

MIJLOCAȘI: Stuart Armstrong (Southampton), Ryan Christie (Celtic), John Fleck (Sheffield United), Billy Gilmour (Chelsea), John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United), David Turnbull (Celtic).

ATACANȚI: James Forrest (Celtic), Ryan Fraser (Newcastle), Che Adams (Southampton), Lyndon Dykes (Queens Park Rangers), Kevin Nisbet (Hibernian).

ANTRENOR: Steve Clarke.

Primul 11 (4-3-3): Gordon – Tierney, Cooper, Taylor, Robertson – McGinn, McTominay, Turnbull – Forrest, Dykes, Christie.

Vedetele Elveției la Euro 2020: Mijlocașii McGinn și McTominay

John McGinn Scott McTominay
John McGinn și Scott McTominay sunt vedetele Scoției la Euro

Echipa națională a Scoției are una dintre cele mai bune trupe din ultimii 30 de ani, cu mulți jucători în Premier League și Championship. Mulți dintre ei joacă la echipe importante, ca Liverpool, Manchester United, Arsenal, Aston Villa sau Leeds. De asemenea, nu mai puțin de cinci fotbaliști provin de la Celtic Glasgow, astfel că există și o bună coeziune de grup. Ies în evidență mijlocașii centrali, John McGinn (Aston Villa) și Scott McTominay (Manchester United).

Programul Scoției la Euro 2020 + ultimele rezultate

Din punct de vedere al terenurilor pe care se vor desfășura meciurile, scoțienii sunt avantajați de faptul că vor juca două meciuri pe teren propriu. Mai exact, pe Hampden Park, din Glasgow, unde vor înfrunta în fața propriilor suporteri, Cehia și Croația. Doar meciul contra englezilor în vor juca în deplasare, la Londra, pe stadionul Wembley.

Programul Scoției în Grupa D este următorul:

Scoția – Cehia: 14.06, ora 16:00, stadionul Hampden Park.

Anglia – Scoția: 18.06, ora 22:00, stadionul Wembley.

Scoția – Croația: 22.06, ora 22:00, stadionul Hampden Park.
Rezultatele din ultima vreme reușite de echipa lui Steve Clark sunt mai degrabă dezamăgitoare, cu două înfrângeri și trei egaluri în ultimele șase partide, singura victorie fiind în fața Insulelor Ferore (4-0). Totuși, ultimul rezultat, 2-2 împotriva puternicei echipe a Olandei le dă speranțe suporterilor scoțieni.
Slovacia – Scoția 1-0 (Liga Națiunilor) – 15 noiembrie 2020
Israel – Scoția 1-0 (Liga Națiunilor) – 18 noiembrie 2020
Scoția – Austria 2-2 (Preliminarii Campionatul Mondial 2022) – 25 martie 2021
Scoția – Israel 1-1 (Preliminarii Campionatul Mondial 2022) – 28 martie 2021
Scoția – Insulele Feroe 4-0 (Preliminarii Campionatul Mondial 2022) – 31 martie 2021
Olanda – Scoția 2-2 (Meci Amical) – 2 iunie 2021.

Ce șanse are Scoția să câștige EURO 2020 conform caselor de pariuri

În cazul Scoției, participarea la turneul final al Campionatului European, după 25 de ani, este o performanță în sine. O arată și cotele date de bookmakeri, care o plasează pe penultimul loc, cu o cotă de 750.00. Practic, un pariu pus pe Scoția – campionaă europeană ar îmbogăți pe oricine. Doar Macedonia de Nord este mai prost cotată, cu o cotă de 1000.00 la cucerirea trofeului.