Se bat cluburile din Liga 1 pe el. “Am 10 oferte. Plus altele din Grecia, Turcia și Germania”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.06.2021, 18:11
Se bat cluburile din Liga 1 pe el. “Am 10 oferte. Plus altele din Grecia, Turcia și Germania”

Se bat cluburile din Liga 1 pe el. Andreias Calcan a avut un sezon de coșmar la Poli Iași. Echipa din Copou a terminat pe ultimul loc în campionat și s-a întors în Liga 2 după nouă ani. În vârstă de 27 de ani, Calcan și-a reziliat contractul cu echipa alb-albastră după un conflict cu Nicolo Napoli. Antrenorul italian l-a folosit doar în două meciuri din playout, fapt ce a l-a deranjat foarte mult pe fotbalist.

Cu toate problemele care au existat la Iași în campionatul trecut, Calcan a reușit totuși să se facă remarcat în sezonul regulat. El a marcat patru goluri și a oferit trei pase decisive pentru echipa pregătită pe rând de Daniel Pancu, Andrei Cristea și Nicolo Napoli. De asemenea, el a luat ochii tuturor cu golul superb marcat în meciul de Cupa României cu CFR Cluj. Poli Iași a dat marea lovitură și a eliminat campioana României chiar la ea acasă în „16”-imile de finală. Calcan a marcat singurul gol al meciului în minutul 63 cu un șut fantastic din afara careului.

Andreias Calcan a impresionat la Poli Iași, deși echipa sa a terminat pe ultimul loc în Liga 1
Andreias Calcan a impresionat la Poli Iași, deși echipa sa a terminat pe ultimul loc în Liga 1

Se bat cluburile din Liga 1 pe el. “Am 10 oferte. Plus altele din Grecia, Turcia și Germania”

Astfel, fotbalistul crescut de Universitatea Cluj a atras interesul mai multor cluburi. El a dezvăluit că a avut discuții cu mai multe echipe, atât din România, cât și din străinătate.

Sunt în discuții avansate cu cei de la Adana, dar și cu alte formații din Germania, Grecia sau din Liga I. Au fost discuții cu o echipă din liga a doua germană, din prima ligă greacă, din Turcia, iar din Liga I am vorbit cu mai multe formații. Abia s-a deschis perioada și deocamdată sunt tatonări. Performanța este pe primul loc, pentru că din punctul meu de vedere performanța aduce și bani mai mulți, trofeele aduc bani.

Am pus pe primul loc performanța. Asta înseamnă un trofeu cucerit cu o echipă de primă ligă sau o promovare în primul eșalon. Eu aș prefera Germania, pentru că e o forță mondială, intri într-un alt sistem. Liga a doua germană este un campionat foarte puternic, e de luat în seamă. Încă nu m-am decis, aștept o ofertă scrisă. Sigur, și Grecia este un campionat destul de bun, Turcia la fel”, a spus Andreias Calcan pentru ProSport.

Sepsi, cel mai aproape de a-l transfera pe Calcan

Fostul jucător al Viitorului a dezvăluit că a avut contacte cu nu mai puțin de 10 cluburi din Liga 1. Dintre acestea, cel mai aproape de a se concretiza a fost oferta venită de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Calcan a spus că este atras de proiectul de la echipa antrenată de Leo Grozavu și ia foarte serios în calcul posibilitatea de a merge acolo. Asta deși încă nu s-a ajuns la un numitor comun.

Sunt multe contacte, pentru că oamenii au apreciat cifrele mele din ultimul an și jumătate. Am avut cifre bune la Poli Iași, am jucat constant, am avut evoluții bune și oamenii au apreciat asta. Din Liga 1 am fost la discuții cu Sepsi Sf. Gheorghe, deși m-au contactat vreo zece echipe. Sepsi e cea mai viabilă variantă, au stabilitate. E de luat în considerare oferta celor de la Sepsi, au fost discuții chiar și față în față cu cei de acolo. Dar încă nu am ajuns la un consens, la un numitor comun”, a mai dezvăluit Calcan.