Se construiește un nou stadion de 5 stele în România. Una dintre echipele importante din Liga I va juca pe o „bijuterie”

Olteanu Ștefan / 13.01.2022, 15:22

Primăria Municipiului Botoșani face demersuri pentru a pune la dispoziție un nou stadion de 5 stele în România, pe care să poată evolua formația din Liga I. După ce firma care câștigase anterior licitația pentru proiect nu și-a putut respecta atribuțiile, primarul Cosmin Andrei a spus că în cel mai scurt timp va avea loc o nouă licitație.

„Vom realiza acest obiectiv!”. Un nou stadion de 5 stele în România, la Botoșani

FC Botoșani, ocupanta locului patru din Liga I, va avea oportunitatea în câțiva ani de a evolua pe o arenă de 5 stele. Primăria Municipiului Botoșani face eforturi pentru modernizarea Stadionului Municipal și, în ciuda faptului că a întâmpinat câteva dificultăți, nu renunță la proiect.
Mai exact, în vara anului trecut, firma S.C. Professonal Engineering Consulting S.R.L a câștigat licitația pentru modernizarea stadionului, însă nu a putut duce „la bun sfârșit ceea ce a semnat”, după cum a anunțat chiar primarul orașului. Astfel, proiectul a fost deja retras.
Totuși, acest lucru nu reprezintă o piedică pentru primarul Cosmin Andrei, care anunță că în curând licitația va fi reluată și promite că în mandatul său să fie demarate lucrările la stadion:

Am făcut o licitație pentru documentația privitoare la reabilitarea Stadionului Municipal și din păcate firma care a câștigat această licitație nu a putut să ducă la bun sfârșit ceea ce a semnat și va trebui să reluăm licitația dar cu sume suplimentare.

Dacă anul trecut am avut 100.000 de lei pentru Documentația de Avizare pentru Lucrări de Intervenție (DALI) pentru Stadionul Municipal, anul acesta va trebui să avem o poziție cu mult mai mulți bani.

Voi face DALI-ul pentru Stadionul Municipal apoi am încredere că, cu ajutorul colegilor mei, Doina Federovici și Marius Budăi, vom realiza acest obiectiv, chiar dacă nu în acest mandat, îl vom începe în acest mandat, astfel încât la Botoșani să avem un stadion nou, un stadion modern, un stadion care să fie în acord cu așteptările botoșănenilor și cu poziția echipei FC Botoșani”, a spus primarul Municipiului Botoșani.

Cum a reacționat clubul de fotbal botoșănean. Fanii nu sunt deloc încântați. „A venit 1 aprilie mai devreme”

Dezvăluirile făcute de primarul Cosmin Andrei sunt privite cu scepticism de clubul FC Botoșani. Informația a fost distribuită și pe pagina oficială de Facebook a echipei, însă împreună cu ea a fost adresată și o întrebare sugestivă pentru suporteri:

E de bine? E de rău?”, s-au întrebat oficialii clubului.

Reacția fanilor nu a fost una tocmai optimistă. Cele mai multe comentarii sugerează că actuala conducere a orașului trage de timp pentru a obține un nou mandat.

Auzi la ei.. Dacă nu mandatul ăsta… Celălalt.. Deci ei așteptată să-i aleagă lumea, să tragă de timp….”

Când am votat noul primar mi-am pus mari speranțe în el că va rezolva problema cu stadionul. Și Flutur a făcut promisiuni dar nu le-a onorat”

Să-i transmită cineva domnului primar că 1 aprilie e undeva peste două luni și jumătate”

Clar că e de rău. Nici când ai echipă nu ești în stare să faci un stadion. Atunci când?”, au fost câteva din reacțiile fanilor.

Hervin Ongenda pleacă de la FC Botoșani. Valeriu Iftime și-a dat acceptul ca francezul să dea curs celei mai bune oferte.