Se face transferul lui Moruțan! Ioan Becali a oferit detalii despre mutarea din această iarnă

Iosif Pintilie 28.12.2022, 15:56
Se face transferul lui Moruțan! Ioan Becali a oferit detalii despre mutarea din această iarnă

Olimpiu Moruțan și-a revitalizat cariera la Pisa. Mijlocașul de 23 de ani era pe o pantă descendentă după transferul la Galatasaray, dar împrumutul în Italia l-a readus „la viață”.

Pisa este gata să îl transfere definitiv pe Moruțan

Clubul din Serie B la care evoluează, Pisa, are speranțe de promovare în acest sezon. Din acest motiv, Ioan Becali susține că echipa nu ar vrea să îl piardă pe Moruțan.

„Pisa este interesată de Moruțan. Poate să activeze opțiunea de cumpărare definitivă mult mai devreme. Opțiunea este de 5,5 milioane. Probabil ei au intenția să o facă, chiar acum în iarnă, dar la un preț mai mic.

Vom vedea, vor exista discuții. Momentan sunt numai tatonări din partea Pisei. Până acum, nu e nimic fix. Nu știm cifra. Dar vom vorbi imediat după Anul Nou”, a precizat Ioan Becali pentru as.ro.

Mijlocaşul este tot mai apreciat la echipa italiană la care a ajuns în vara acestui an.

Moruțan a fost ales de suporterii celor de la Pisa cel mai bun fotbalist al lunii noiembrie, contribuind din plin la rezultatele bune ale formaţiei la care evoluează. Dacă Serie A a luat pauză pe perioada Cupei Mondiale din Qatar, al doilea eşalon al fotbalului italian şi-a desfăşurat partidele conform calendarului obişnuit.

Moruţan a reuşit 3 goluri şi 2 assisturi în cele 3 meciuri ale Pisei contra celor de la Cosenza, Cagliari și Ternana. 7 puncte au obţinut Moruţan şi coechipierii lui care au remizat doar în faţa fostei echipe a lui Răzvan Marin. Iar evoluţiile bune au continuat pentru gruparea românului şi în luna decembrie.

Cu alte 8 puncte obţinute în ultimele 4 meciuri, Pisa a ajuns pe locul 6. Fiind acum la 7 lungimi de al doilea loc direct promovabil.

Moruţan are în total 4 goluri în cele 17 apriţii în tricoul „albaştrilor”. El a mai punctat şi în faţa celor de la Como, în luna august. Iar în urma evoluţiilor sale din această primă parte a sezonului în curs, mijlocaşul şi-a îmbunătăţit şi cota pe siteurile de specialitate.

Olimpiu Moruțan vrea România campioană mondială. Cum ar putea realiza asta

Desemnat „Tricolorul lunii”, mijlocașul celor de la Pisa a oferit un interviu canalului oficial al FRF. Jucătorul a glumit și a spus ce ar face dacă ar avea pentru o zi puterea de a decide orice, în lume. „Aș vrea România campioană mondială” a comentat, amuzat, fotbalistul. Moruțan s-a bucurat și pentru distincția primită în urma evoluțiilor de la amicalele Sloveniei și Moldovei.

Am așteptat mult convocarea, voiam să fiu acolo. Știu ce calități am, că pot da mai mult, acum sper să ajut să ne calificăm la Euro. Am avut evoluții bune, dar au fost meciuri amicale, nu pot să trag mari concluzii. Am vrut doar să demonstrez că pot ajuta echipa națională. Mă bucur pentru acest trofeu, am muncit mult, am demonstrat că meritam, dar este doar un început.

Avem mulți jucători talentați, dar mai avem nevoie de muncă, sacrificiu, efort, pentru ca să ajutăm România să se califice. Selecționerul mi-a transmis să nu mă mai uit înapoi, să fiu mereu pregătit pentru convocare. Noi nu simțim presiune, dar publicul vrea calificări, este normal. Grupa de Euro este dificilă, dar dacă nu facem pași greșiți, suntem atenți, putem să ne calificăm, a comentat Olimpiu Moruțan

Urmăriți Playsport.ro și pe