Se limpezesc apele în UEFA Champions League. Alte cinci echipe au obținut biletele pentru faza eliminatorie

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.11.2021, 11:34
Se limpezesc apele în UEFA Champions League. Alte cinci echipe au obținut biletele pentru faza eliminatorie

Începe să se definitiveze tabloul optimilor de finală din ediția din acest an a UEFA Champions League. În urma meciurilor de miercuri seară, alte cinci echipe și-au asigurat calificarea în fazele eliminatorii ale cele mai tari competiții europene inter-cluburi.

Se cunosc deja 11 echipe calificate în optimile de finală UEFA Champions League

Este vorba despre Real Madrid, Inter Milano, Sporting Lisabona, Manchester City și Paris Saint-Germain. Cele 5 se adaugă altor 6 echipe, care își asiguraseră deja locul în optimile de finală încă din etapa trecută sau în urma meciurilor de marți seară.

Este vorba despre Ajax, Liverpool, Bayern Munchen, Manchester United, Chelsea și Juventus. Acest lucru înseamnă că au mai rămas doar 5 locuri disponibile pentru prezența în optimile de finală.

Ultimele care vor prinde un loc printre cele mai bune 16 echipe ale continentului se vor decide în ultima etapă. Și se anunță lupte extrem de interesante în aceste partide.

În primul rând se va da o luptă aprigă de la distanță între Barcelona și Benfica. Echipa lui Xavi Hernandez are un avans de două puncte față de lusitani, dar aceștia vor juca pe teren propriu contra lui Dinamo Kiev, codașa grupei. În vreme ce Barcelona se va deplasa la Munchen pentru duelul cu Bayern, în fața căreia a pierdut în tur pe teren propriu cu scorul de 3-0.

De asemenea, în grupa F „finala” pentru optimile de finală se va da între Villarreal și Atalanta. Cele două sunt despărțite de doar un punct, în favoarea spaniolilor, înaintea meciului direct din Italia. În tur, cele două au terminat la egalitate, scor 2-2.

Lupte crâncene în grupele B și G înaintea ultimei etape

Cea mai echilibrată situație înaintea ultimei etape este în grupa G. Aici, toate cele 4 echipe, respectiv Lille, Salzburg, Sevilla și Wolfsburg, au șanse de calificare în optimi.

De la primul loc, ocupat de Lille, și până la ultimul, ocupat de Wolfsburg, este o distanță de doar 3 puncte. Astfel că ambele calificate din această grupă se vor decide în ultima etapă. Atunci, Lille se va deplasa la Wolfsburg, în vreme ce Salzburg va juca pe teren propriu cu FC Sevilla.

În fine, ultimul loc pus în joc va fi disputat în grupa B, dominată de Liverpool, care s-a calificat matematic în optimi încă după etapa a patra. În această grupă, pentru locul 2 se va da în ultima etapă o luptă în 3.

FC Porto, AC Milan și Atletico Madrid au șanse reale la calificare, cu un plus pentru portughezi. Ei au 5 puncte, unul în plus față de italieni și spanioli. În ultima etapă, Atletico Madrid se deplasează la Porto, iar AC Milan joacă pe teren propriu cu Liverpool.