Se pregătește marea lovitură a anului în fotbalul mondial. Pe cine vrea Joan Laporta la FC Barcelona

Moldoveanu Camelia 21.09.2021, 18:13
Se pregătește marea lovitură a anului în fotbalul mondial. Pe cine vrea Joan Laporta la FC Barcelona

Joan Laporta a găsit soluția pentru a resuscita Barcelona după plecarea lui Leo Messi. Marea lovitură ar fi un vis îndeplinit, atât pentru club, cât și pentru omul care ar putea să semneze iar cu catalanii.

Barcelona se pregătește de o mare lovitură

Plecarea lui Leo Messi este un adevărat dezastru pentru Barcelona, mai pentru buget și imagine. Joan Laporta s-a gândit deja cum poate rezolva această problemă și se pare că banca tehnică ar fi cheia. Mai exact, clubul l-ar readuce pe Pep Guardiola. Antrenorul în vârstă de 50 de ani a plecat de la Barca, din calitate de antrenor, în 2012. El a mai fost și fotbalist la acest club.

Actualul antrenor de la Manchester City are contract până în 2023, însă a lăsat deja de înțeles că nu are de gând să prelungească această înțelegere. Mai bine spus, nu are de gând să continue în campionatul Angliei. El și-ar dori să antreneze echipa națională sau Barcelona, clubul la care a scris istorie.

Potrivit El Nacional, Joan Laporta o să facă orice pentru a obține iar semnătura lui Guardiola. Se pare că Laporta este îndrăzneț și ar face tot posibilul să-l convingă pe Pep Guardiola să renunțe la Manchester City cu un an mai devreme, adică în 2022. Tehnicianul a intrat deja în conflict cu fanii „cetățenilor” după ce le-a cerut să vină la stadion.

Plecarea lui Messi a adus dezastrul

Plecarea lui Lionel Messi începe să se resimtă din ce în ce mai mult în jocul celor de la FC Barcelona. Echipa antrenată de Ronald Koeman întâmpină mari probleme în această perioadă în a-și creea ocazii importante de gol. Ii asta se reflectă în rezultatele catalanilor.

La mijlocul săptămânii trecut, Barcelona a pierdut fără drept de apel pe teren propriu cu Bayern Munchen în primul meci din această ediție a UEFA Champions League. A fost 3-0 pentru campioana Germaniei într-un meci în echipa blaugrana nu a pus aproape deloc în pericol poarta lui Manuel Neuer. Echipa lui Ronald Koeman s-a aflat în criză de idei și la meciul de pe teren propriu contra celor de la Granada din etapa cu numărul 5 din La Liga. Oaspeții au deschis scorul pe Camp Nou după numai 85 de secunde prin Domingos Duarte.

A fost cel mai rapid gol pe care cineva l-a marcat împotriva Barcelonei pe Camp Nou într-un meci de La Liga din februarie 2005 până în prezent. Atunci, Fernando Torres marca pentru Atletico Madrid după numai 37 de secunde. A urmat un adevărat „asediu” în careul Granadei. Barcelona a trimis nu mai puțin de 54 de centrări pe parcursul acestui meci, arătând astfel și mai mult criza de idei prin care trece în această perioadă din punct de vedere ofensiv.

Urmăriți Playsport.ro și pe