Se pregătește un prim transfer la CFR Cluj. Oficialii campioanei sunt la un pas de a semna cu un mijlocaș din străinătate

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.05.2022, 15:15
Se pregătește un prim transfer la CFR Cluj. Oficialii campioanei sunt la un pas de a semna cu un mijlocaș din străinătate

Cristi Balaj a anunțat că CFR Cluj este foarte aproape să facă primul transfer pentru sezonul viitor. Fără a spune despre cine este vorba, președintele clubului din Gruia a dezvăluit că există discuții avansate cu un mijlocaș dintr-un campionat străin.

De asemenea, fostul arbitru FIFA a dat detalii despre modul în care se va desfășura campania de achiziții din această vară a CFR-ului. Clujenii se vor orienta către fotbaliști care au evoluat constant în ultimii ani și care vor trece de un examen medical detaliat.

CFR Cluj este aproape de a transfera un mijlocaș din străinătate

Cel mai probabil, va fi vorba tot despre jucători din străinătate. Asta pentru că președintele lui CFR Cluj a spus că, până în prezent, nu există prea multe variante de fotbaliști din Liga 1 care să se încadreze în cerințele oficialilor campioanei.

Vom aduce doar jucători care au jucat în ultimii ani cel puțin 70-80 la sută din meciuri. Din punct de vedere medical, vor fi verificați amănunțit. Majoritatea vor fi liberi de contract, dar vom aduce și jucători cu sumă de transfer. Suntem aproape să semnăm primul jucător. Este vorba despre un mijlocaș din străinătate.

Deocamdată, în țară nu avem prea multe opțiuni. Este greu să găsim jucători cu care să câștigăm campionatul. Una e să joci la un club care are ca obiectiv accederea în play-off, alta e să joci la CFR Cluj, unde obiectivul este câștigarea campionatului”, a spus Cristi Balaj la Digi Sport.

Legat de capitolul plecări, președintele de la CFR Cluj a anunțat că, pe lângă Omrani, Susic și Sigurjonsson, despre care se știe deja că vor pleca, vor mai urma și alte astfel de mutări, de data aceasta în schimbul unor sume consistente: „Avem jucători de care alte echipe sunt interesate: Claudiu Petrila, Otto Hindrich, Gabriel Debeljuh și Andrei Burcă. De asemenea, multe cluburi sunt interesate și de Boateng, dar ofertele nu sunt suficient de mari și deocamdată rămâne la noi. Suma lui Petrila nu este mică, în niciun caz, dar prefer să nu ofer cifre momentan”.

Dan Petrescu a pregătit deja lista de transferuri pentru această vară

Dan Petrescu se așteaptă ca CFR Cluj să rămână fără 8 sau 9 jucători importanți în această vară. Așa că a întocmit deja o listă cu posibili înlocuitori pentru ei, pe care le-a înmânat-o conducătorilor clubului.

„Nu decid numai eu, că nu sunt eu cel mai tare de la CFR. Împreună cu conducerea, vrem să aducem niște jucători, pentru că 8 sau 9 jucători au plecat, au terminat contractul sau vor pleca.

Dacă nouă jucători vor pleca, va trebui să aducem nouă jucători. Trebuie să căutăm jucători în două săptămâni și am dat o listă de jucători, împreună cu conducerea, am decis care jucători, acum trebuie să încercăm să îi luăm.

După aia, două săptămâni de pregătire în Austria, patru meciuri amicale, apoi vom încerca să câștigăm meciuri în Europa. (…)

Cred că doi jucători sunt din campionatul intern. Eu îmi doresc mai mult, dar sunt imposibil de luat. Nu avem bugetul să îi luăm. Și el este o soluție pentru noi (n.r. portarul Mihai Popa, de la Voluntari). Mai sunt și altele”, a spus Dan Petrescu potrivit sursei citate.

Legătura dintre CFR Cluj și ministrul Vasile Dîncu a fost recunoscută de membrul Guvernului: „Am fost apropiat de CFR”